Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ

Спољашност груба, душа МЕКАНА: Испробајте немачки колач од мака (РЕЦЕПТ)

Савршен рецепт за породични слаткиш.

1650026423_kolac.png
Фото: InstagramScreenShot/miliss_kitchen
Oglas

Овог викенда почастите своје најмилије укусним, меканим и необичним домаћим колачем са маком, популарним немачким колачом. Иако има тврду корицу, његова вадзушаста средина богата маком оставиће вас без речи...

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Састојци за колач:

  • 400 грама брашна
  • 400 грама шећера
  • 200 грама путера
  • прстохват соли
  • 2 јаја
  • 2 лимуна
  • •750 милилитара млека
  • 2 кесице пудинга од ваниле
  • 200 грама мака
  • 30 грама шећера у праху

Припрема колача:

Отопите путер и оставите да се мало охлади. Оперите лимун под топлом водом и осушите. Нарендајте корицу и помешајте је са шец́ером (300г) мутећи жицама за тесто. Одвојите жуманца од беланаца и додајте их у смесу, а беланца оставите са стране за каснију употребу.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Затим додајте отопљени путер, брашно и со и мешајте док се потпуно не сједини.

Подмазати калуп за чизкејк од 30 центиметара путером по дну и са свих страна. Узмите тесто и поделите га на пола. Оставите једну половину са стране и користите прву за доњу корицу. Чврсто притисните тесто на дно плеха за печење, рукама.

Умутите 150 милилитара млека са оба пакета инстант пудинга од ванилије жицом за мућење, до глатке конзистенције. Остатак млека, око 600 милилитара сипајте у шерпу, додајте 100 грама шећера и прокувајте. Након што почне да кључа, склоните шерпу са ватре. Додајте мешавину пудинга и мак у шерпу. Вратите лонац на шпорет и оставите да се крчка око 1 минут уз стално мешање. Затим поново склоните лонац са ватре и оставите смесу од ваниле да одстоји 5 минута.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Умутити беланца чврсто. Додати беланца у смесу пудинга, пажљиво мешајући, захватајући одоздо. Сипати смесу преко коре. Другу половину теста издробити преко.

Загрејати рерну 20 минута пре печења, на 170 степени. Ставити калуп на средњу решетку и пећи 50-60 минута. Док не порумени одозго. Након тог времена одмах извадити колач из рерне. Оставити да се охлади 3-4 сата. Након тога ставити колач у фрижидер на још 4 сата. Заправо чувати колач у фрижидеру све време.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas