Oglas
· · Komentari: 0
SLATKI ZALOGAJI

Spoljašnost gruba, duša MEKANA: Isprobajte nemački kolač od maka (RECEPT)

Savršen recept za porodični slatkiš.

1650026423_kolac.png
Foto: InstagramScreenShot/miliss_kitchen
Oglas

Ovog vikenda počastite svoje najmilije ukusnim, mekanim i neobičnim domaćim kolačem sa makom, popularnim nemačkim kolačom. Iako ima tvrdu koricu, njegova vadzušasta sredina bogata makom ostaviće vas bez reči...

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Sastojci za kolač:

  • 400 grama brašna
  • 400 grama šećera
  • 200 grama putera
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 2 limuna
  • •750 mililitara mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 200 grama maka
  • 30 grama šećera u prahu

Priprema kolača:

Otopite puter i ostavite da se malo ohladi. Operite limun pod toplom vodom i osušite. Narendajte koricu i pomešajte je sa šećerom (300g) muteći žicama za testo. Odvojite žumanca od belanaca i dodajte ih u smesu, a belanca ostavite sa strane za kasniju upotrebu.

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Zatim dodajte otopljeni puter, brašno i so i mešajte dok se potpuno ne sjedini.

Podmazati kalup za čizkejk od 30 centimetara puterom po dnu i sa svih strana. Uzmite testo i podelite ga na pola. Ostavite jednu polovinu sa strane i koristite prvu za donju koricu. Čvrsto pritisnite testo na dno pleha za pečenje, rukama.

Umutite 150 mililitara mleka sa oba paketa instant pudinga od vanilije žicom za mućenje, do glatke konzistencije. Ostatak mleka, oko 600 mililitara sipajte u šerpu, dodajte 100 grama šećera i prokuvajte. Nakon što počne da ključa, sklonite šerpu sa vatre. Dodajte mešavinu pudinga i mak u šerpu. Vratite lonac na šporet i ostavite da se krčka oko 1 minut uz stalno mešanje. Zatim ponovo sklonite lonac sa vatre i ostavite smesu od vanile da odstoji 5 minuta.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Umutiti belanca čvrsto. Dodati belanca u smesu pudinga, pažljivo mešajući, zahvatajući odozdo. Sipati smesu preko kore. Drugu polovinu testa izdrobiti preko.

Zagrejati rernu 20 minuta pre pečenja, na 170 stepeni. Staviti kalup na srednju rešetku i peći 50-60 minuta. Dok ne porumeni odozgo. Nakon tog vremena odmah izvaditi kolač iz rerne. Ostaviti da se ohladi 3-4 sata. Nakon toga staviti kolač u frižider na još 4 sata. Zapravo čuvati kolač u frižideru sve vreme.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas