Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико би протеина требало да уносимо након тренинга? Ово су најбољи извори

Након исцрпљујућег тренинга потребни су нам протеини

1666260887_233224135dbf37230549e4cbd4f1655c4201511d.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Гладни сте после тренинга? С обзиром на сагореле калорије, ово није изненађење. Оно што једете после вежбања може да утиче на то како ваши мишићи реагују.

Протеини после тренинга?

- Ако сте млађи, период за протеине након тренинга није баш важан. Ако испуњавате свеобухватне дневне потребе за протеинима, не морате нужно да практикујете оброк богат протеинима након вежбања. За старије старосне групе, међутим, протеини после тренинга постају важнији. Како старите, доток крви у мишиће се повећава након тренинга, а постоје подаци који указују на то да старији мишићи могу реаговати као млађи мишићи након тренинга уз додатак протеина у исхрани - објашњабва доктор функционалне медицине Габриел Лион за Минд Бодy Греен.

Прочитајте још: Топ 5 спортова који су много ефикаснији за МРШАВЉЕЊЕ од трчања

Дакле, којој количини протеина треба да тежите како старимо? Доктор Лион сматра да је то око 30 грама протеина након тренинга. Постоји једноставни калкулатор који обрачунава колико нам је протеина потребно дневно у односу на нашу килажу:

 Измерите своју тежину у килограмима и помножите са 1,0 да бисте разумели оптималан унос протеина у грамима.

Најбољи извори протеина

Можете да се одлучите за изворе животињских или биљних протеина. У свакој категорији, наравно, постоје неке намирнице које су богатије протеинима од других.

Прочитајте још: Да ли је добро да вежбамо пре спавања? Ево како утиче на сан

Животињски протеин:

  • Пилећа прса - 59 грама
  • Ћурећа прса - 25 грама
  • Немасна говедина - 24 грама
  • Морски плодови - 28-40 грама
  • Јаја - по 6 грама

Биљни протеини:

  • Сланутак - 10 грама
  • Црни пасуљ - 15 грама
  • Сочиво - 18 грама
  • Семе конопље - 11 грама
  • Овас - 10 грама

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas