Oglas
· · Komentari: 0

MESNA DIJETA: Popularna ishrana koja je mnogima pomogla da se otarase suvišnih kilograma

Mnogi je smatraju novom verzijom keto dijete

1689780463_mesna-dijeta.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kako je počelo leto, tako se i mi brinemo da promenimo ishranu. Treba unositi laganu i lako svarljivu hranu, ali kako to mnogima ne uspeva, želeći brze i odmah vidljive rezultate, okrećemo se raznim dijetama.

Ona koja je uzela maha jeste i mesna dijeta. Na društvenim mrežama pod oznakom #carnivorediet već ima milione koji je prate, a mnogi tvrde da je modernija i nova verzija takođe popularne keto dijete.

Uz ovaj način ishrane, bez pridržavanja pravila tipičnih dijeta, može lako se da skine višak kilograma, posebno deo na stomaku i oko struka. Poneki kažu da utiče i na otklanjanje celulita.

Šta sme da se jede?

Iako postoje blaže i strože verzije, začetnik dijete Šon Bejker predlaže uživanje u širokom spektru proteina (od pilećih krilaca i rebaraca do iznutrica) i uživanje u umerenost svih proteinskih nusproizvoda (jaja, slanina i mlečni proizvodi sa malo laktoze, poput putera).

Ovaj način ishrane podrazumeva da se jede samo meso i to sva tri obroka dnevno. Količina mesa koju možete da pojedete je relativna stvar, pošto će se apetit menjati, a u suštini se može pojesti i do kilogram dnevno!

Traje mesec dana, a u pojedinim slučajevima može trajati i tri meseca.

Šta je zabranjeno?

U ovoj dijeti zabranjeni su povrće, voće, cele žitarice, mlečni proizvodi, orašasti plodovi, semenke, biljna ulja. Ne piju se sokovi, alkohol, kafa, čaj, mleka, a slatkiši i grickalice ne dolaze u obzir.

Ipak, iako se koristi za mršavljenje, tu su i nedostaci ovog plana prehrane.

- Ova dijeta nema nikakve koristi za organizam, a može mu štetiti - rekla je dijetetičarka Sue Elen Anderson Hejnes, a kao jedan od najočitijih nedostataka dijete navodi manjak vlakana - piše "Huffpost.com".

Nedostatak vlakana može ugroziti urednu probavu. Zato su voće, povrće, orašasti plodovi i cele žitarice, bogati vlaknima, gorivo koje je crevnim bakterijama potrebno za napredovanje, proizvodeći kratkolančane masne kiseline koje štite i sprečavaju upale debelog creva.

Svakako je na vama izbor koju dijetu ćete početi da primenjujete, pronađite onu koja vam najviše odgovara.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas