· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Немојте ићи у куповину гладни - стручњаци објашњавају зашто

Када сте гладни немојте да идете у куповину јер ћете потрошити више новца него што сте планирали, и то на намирнице које вам вероватно нису потребне, саветују стручњаци

Depositphotos_23285680_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Истраживање је показало да тада имамо потребу да купујемо нездраву храну јер нам организам жуди за њом, па ће се у корпи наћи више прехрамбених производа него иначе, јер подсвесно размишљамо о јелу.

Прочитајте још: Пре сваког оброка попијте чашу воде и гледајте како се килограми топе

Научници су проучавали понашање купаца који нису јели пет сати, али и време одласка у шопинг. Мада су били поборници здраве исхране, у шопингу су потпуно “изгубили компас” и стављали у корпе висококалоричне произвиде које обично не једу, нагласивши да им је мозак отказао послушност чим су ушли у продавницу.

Идеално време за куповину је између 13 и 16 часова, а најгоре од 16 до19 часова.

Резултати истраживања говоре да су особе које су биле у шопингу између 13 и 16 сати мање куповале нездраву храну (грицкалице и слаткише), јер су људи тада углавном сити, за разлику од оних који су у набавку ишли од 16 до 19 часова, када смо обично гладни и уморни.

Прочитајте још: Није исто имате ли 20 или 60: Прочитајте ЈЕЛОВНИК који одговара вашим годинама

Како не бисте упали у клопку и купили и оно што вам не треба, најбоље би било да идете у шопинг са списком неопходних намирница и да се придржавате онога што у њему пише.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.