Oglas
· · Komentari: 0

PROLEĆNO MRŠAVLJENJE: Dijeta koja vam može pomoći da izgubite kilograme u martu?

Isprobajte dijetu koja vam može pomoći da dovedete liniju do savršenstva

1710252608_Foto-shutterstock-prolacna-dijeta.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Čim počnu topli martovski dani i dođe vreme da skinemo zimske jakne, glavno pitanje za mnoge žene je - kako će izgledati u tankoj prolećnoj garderobi. Razmišljamo o hitnoj dijeti!

Spremni smo da počnemo da žrtvujemo obrok ili dva,gladujemo po više sati dnevno, a sve radi lepše figure i želje da uđemo u prošlogodišnje suknje. Nutricionisti kažu - to je velika greška!

Nije slučajno što je u mnogim zemljama upravo mart proglašen za mesec zdrave ishrane, a cilj raznih programa je se podstakne orijentacija ka dijeti što bogatijoj vitaminima.

Drugim rečima, možete da radite na mršavljenju, ali da strogo pazite da ne uvedete organizam u bilo kakvu insuficijenciju u pogledu vitamina ili minerala.

Da biste u tome uspeli, iskoristite sve bogatiju ponudu svežeg povrća na pijacama. To znači - što manje hrane "iz kutije", a što više - iz bašte. Vreme je da glavni obroci budu sačinjeni od salata, kojima možete da pojačate nutritivnu vrednost tako što ćete dodati orašaste plodove ili puter od kikirikija.

Maksimalno ograničite upotrebu prerađene hrane. To znači da potpuno izbacite slatke napitke i "fast fud", a umesto da kupite salamu i napravite sendvič, obarite "belo meso" i uživajte u supi i tortilji s namazom od piletine, kečapa i krastavca.

Treće pravilo je - obaveznih pet obroka dnevno. Osnovu treba da čini salata, pa slobodno pripremite unapred povrće koje može da stoji oprano i seckano i do tri dana u frižideru. Potrudite se da bude u hermetički zatvorenim kutijama. Unapred možete da pripremite i tvrdo kuvana jaja, a dodajte bareno ili pečeno meso, razne semenke i orašaste plodove. Užine neka budu voćne, a za doručak može i poneki tost.

Naravno, s prvim lepim danima, pojačajte "dozu" boravka na svežem vazduhu i provodite što više vremena u šetnji i sportskim aktivnostima. Pročitajte i najbolju dijetu za žene starije od 60 godina.

(Lepa&Srećna)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas