· · Коментари: 0

Шта је ВОДЕНА ДИЈЕТА? За недељу дана можете да изгубите и до ПЕТ КИЛОГРАМА

Водена дијета не подразумева стриктан јеловник, али се базира на одређеним правилима

1671115533_shutterstock_1379304191.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Пре свега, прво и најважније правило је да одмах након буђења попијете једну чашу воде, док доручак треба да буде 45 минута након тога.

Препоручује се да се чаша воде попије пола сата пре сваког оброка, чиме се подстиче читав организам да боље ради, а уз то чаша воде пре оброка ће учинити и да се апетит смањи. За време оброка и наредних сат времена по оброку се не препоручује конзумирање воде, а препоручљиво је да вода буде собне температуре, а не хладна.

Уколико пијете кафу, пожељно је да током трајања ове дијете не пијете више од једне шољице дневно, као и да уз ту шољицу попијете две чаше воде како бисте надокнадили количину воде коју ћете избацити испијањем кафе, будући да кафа делује као диуретик.

Прочитајте још: Милица Павловић за ДВЕ недеље смршала 10 КГ: Ујутру је јела само једну намирницу, а ово је њен јеловник

Јеловник током водене дијете треба базирати на млеку и млечним производима ниске масноц́е. Такође, првенство у исхрани треба дати риби, морским плодовима, посном младом месу, поврц́у, воц́у, као и мањој количини житарица. Слаткише, грицкалице као и индустријски припремљену храну избаците из јеловника.

Водена дијета заговара и смањени унос соли, тј дневни унос соли би требало да преполовите.

Пример јеловника:

  • Доручак: Овсена каша (2 кашике овсених пахуљица) + кашичица сувог грожђа + пола банане.
  • Ужина: 2 веће сочне јабуке или крушке или 250-300г неког сезонског воћа.
  • Ручак: 250-350г густе чорбе од мешаног сезонског поврћа, мало зачињеног сољу и зачинским биљем.
  • Ужина: Комад сочног воц́а или један тост.
  • Вечера: Парче меса са роштиља или рибљи филе са великом свежом салатом од мешаног поврћа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.