Oglas
· · Komentari: 0

Šta je VODENA DIJETA? Za nedelju dana možete da izgubite i do PET KILOGRAMA

Vodena dijeta ne podrazumeva striktan jelovnik, ali se bazira na određenim pravilima

1671115533_shutterstock_1379304191.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pre svega, prvo i najvažnije pravilo je da odmah nakon buđenja popijete jednu čašu vode, dok doručak treba da bude 45 minuta nakon toga.

Preporučuje se da se čaša vode popije pola sata pre svakog obroka, čime se podstiče čitav organizam da bolje radi, a uz to čaša vode pre obroka će učiniti i da se apetit smanji. Za vreme obroka i narednih sat vremena po obroku se ne preporučuje konzumiranje vode, a preporučljivo je da voda bude sobne temperature, a ne hladna.

Ukoliko pijete kafu, poželjno je da tokom trajanja ove dijete ne pijete više od jedne šoljice dnevno, kao i da uz tu šoljicu popijete dve čaše vode kako biste nadoknadili količinu vode koju ćete izbaciti ispijanjem kafe, budući da kafa deluje kao diuretik.

Pročitajte još: Milica Pavlović za DVE nedelje smršala 10 KG: Ujutru je jela samo jednu namirnicu, a ovo je njen jelovnik

Jelovnik tokom vodene dijete treba bazirati na mleku i mlečnim proizvodima niske masnoće. Takođe, prvenstvo u ishrani treba dati ribi, morskim plodovima, posnom mladom mesu, povrću, voću, kao i manjoj količini žitarica. Slatkiše, grickalice kao i industrijski pripremljenu hranu izbacite iz jelovnika.

Vodena dijeta zagovara i smanjeni unos soli, tj dnevni unos soli bi trebalo da prepolovite.

Primer jelovnika:

  • Doručak: Ovsena kaša (2 kašike ovsenih pahuljica) + kašičica suvog grožđa + pola banane.
  • Užina: 2 veće sočne jabuke ili kruške ili 250-300g nekog sezonskog voća.
  • Ručak: 250-350g guste čorbe od mešanog sezonskog povrća, malo začinjenog solju i začinskim biljem.
  • Užina: Komad sočnog voća ili jedan tost.
  • Večera: Parče mesa sa roštilja ili riblji file sa velikom svežom salatom od mešanog povrća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas