Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
МРШАВЉЕЊЕ

ВРЕДИ ИСПРОБАТИ: Ево зашто је постала планетарно популарна дијета "ОСАМ САТИ" и како да изгубите 5 килограма ДОК ТРЕПНЕТЕ

Одахните јер не постоје рестрикције око тога да сваког дана осмосатна дијета мора бити у исто време.

1658597996_diet-g959cf0bf6_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Дијета "осам сати" или осмосатна дијета је делп Давида Зинцзенка, а представља принцип да конзумирате храну само у циклусу од осам сати, а преосталих 16 сати траје пост. Ова врста дијете назива се и привременим постом, а у њој се измјењују периоди јела и поста. Креатор дијете тврди да се осмосатном дијетом могу изгубити килограми у само пар дана.

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

Овај принцип поста 16:8 користи се већ од давнина и базира се на теорији да је људско тело дизајнирано на начин да лакше поднесе раздобље обилног храњења, а након тога раздобље поста. Губитак килограма у осмосатној дијети би требао бити око 4,5 килограма недељно.

 Осмосатна дијета служи као превара за ваш организам јер због поста он мисли да узимате мање калорија

За време поста се повећава ниво хормона раста због чега се губи масно ткиво и повећава се мишићно ткиво, побољшава се осетљивост на инсулин, поправљају се ћелије и побољшавају се функције гена везане за заштиту од болести. Осим тога, осмосатна дијета служи као превара за ваш организам јер због поста он мисли да узимате мање калорија. Што мање калорија узимате, а више их трошите, лакше ћете губити нежељене килограме.

Прочитајте још: Тајна смисао која мења свест свакога од нас: Никола Тесла на потпуно другачији начин тумачио је "ОЧЕ НАШ"

По неким се изворима препоручује одржавање ове дијете барем три дана у недељи, но неки су извори показали како то није превише учинковито те да би се пост требао одвијати чешће.

Када јести у осмосатној дијети?

Вријеме осмосатне дијете подложно је властитим жељама и индивидуалној потреби за храном. Није прецизирано у које вријеме треба трајати тих осам сати у којима се смије конзумирати храна, а у које вријеме траје пост. Без обзира на то сматра се је период од 9 до 17 сати идеалан за храњење, док се период од 8 до 16 сати ријетко користи. Што год од овога одабрали, најважније је да у том периоду унесете све за ваше тијело потребне дневне калорије. Такођер не постоје рестрикције око тога да сваког дана осмосатна дијета мора бити у исто вријеме.

Шта јести у дијети 8 сати?

Храна у осмосатној дијети није прецизирана што значи да нема неких рестрикција, али се очекује да ћете се здраво хранити. Ово није изговор да се можете преједати тих осам сати у дану већ да се храните довољно да можете издржати пост од 16 сати након раздобља храњења.

Прочитајте још: Сви знамо шта значи када вас СВРБИ ЛЕВИ ДЛАН, али да ли знате шта значи када засврбе други делови тела

Не постоје правила око тога шта треба јести, али препоручује се унос разноврсних и здравих намирница, животињских и биљних протеина и здравих угљених хидрата Једино што се не сме јести у осмосатној дијети су слатки напици и алкохол. За време поста се допушта пити чај, вода и кафа, али не и други слатки напици.

Ово је дијета у којој су допуштене грицкалице, посебно оне које не дебљају, а природне намирнице су увек боља идеја од индустријских.

Доручак за време дијете

За доручак у осмосатној дијети се препоручује да се чека до почетка вашег осмосатног циклуса, а на јеловнику за доручак би требали бити шољица чаја, воде или кафе и лагане вежбе. Ова метода није најбоља за све особе јер некима је потребан доручак након буђења. Ако осећате слабост и јаку глад након само шољице течност, поједите нешто.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas