· · Коментари: 0
УКУСНО И ДЕКОРАТИВНО

3 ИЗДАШНЕ ПОСНЕ ТОРТЕ: Не пеку се и готове су час посла (РЕЦЕПТ)

Поред колача, лепо је видети и добру торту на празничној трпези.

1639827080_cake-gb56515b63_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Ако сте у гужви око спремања славе, имамо идеалне рецепте за посне торте, који ће вам решити проблем у тренутку. Не зна се која је укуснија.

Посна кекс торта

Прво место заузима торта са кексом, јер је заиста непревазиђена! Веома једноставна, припрема се буквално за пар минута. 

Прочитајте још: ПЕТ ПОСНИХ ПРЕДЈЕЛА: Спремају се лако, а укус је фантастичан (РЕЦЕПТИ)

Потребни састојци:

  • 250 грама посног маргарина
  • 200 грама шећера у праху
  • 600 грама млевеног кекса
  • 200 милилитара сока од поморанџе

Поступак припреме:

Маргарин умутите пенасто са прах шећером, додајте затим плазму и сок и добро промешајте. Торта готова.

Овакву торту можете да обликујете према вашој жељи, јер је густа и можете од ње радити заиста различите облике. Одложите у фриз да се стегне, на најмање сат времена.

Још, торту можете обогатити разним посним преливима, али и бомбонама и колачима.

Тачније, у фил можете додати неке желе бомбоне, издробљен јафа кекс, наполитанке и слично. Можете још додати неко залеђено воће по избору, а торту можете декорисати посним шлагом или отопљеном посном чоколадом.

Посна маркиза торта

Још једна веома једноставна, а тако укусна торта без печења! Чоколадна. Колико само времена уштедимо, а какав укус добијемо. Обожавам овакве торте!

Потребни састојци:

  • 300 грама посног кекса
  • 250 грама посног маргарина
  • 250 грама шећера у праху
  • 200 грама млевених лешника
  • 200 грама посне чоколаде

Поступак припреме:

Маргарин умутите пенасто са прах шећером, па додајте млевене лешнике и добро промешајте. Чоколаду отопите на пари, па такодје додајте филу и још једном све добро промешајте.

Кекс умачите у мало воде или сока, па ређајте на одговарајућу тацну. Преко кекса иде фил. Можете  ређати ред кекса, ред фила, у неком ужем калупу, торта ће прелепо изгледати.

На крају торту украсите по жељи, најбоље са мало отопљене чоколаде, и поспите крупно сецканим лешницима! Правац у фриз да се охлади, па сеците.

Посна бела торта

Ово је можда моја омиљена посна торта! Веома је елегантна, одлична за славу јер је тако нежна, а опет дозвољава различите декорације. Бела подлога је савршена за то. Укус одличан. Баш кремаст и фин.. Брзо се припрема, што је такође веома битно.

Потребни састојци:

  • 1 паковање розен корица
  • 3 пудинга од ваниле
  • 1 литар биљног млека по избору (сојино, овсено, кокосово…)
  • 200 грама посне беле чоколаде
  • 250 грама посног маргарина
  • 200 грама прах шећера
  • 150 грама печеног сецканог лешника
  • 1 литар биљне слатке павлаке

Поступак припреме:

Од литре млека одвојите неких 200мл па у то размутите пудинг. Остатак млека ставите да проври на умереној температури. Када проври, додајте постепено пудинг, и мешајте непрестано. То ће спречити појаву грудвица, и пудинг ће фино и равномерно да се укува.. Склоните са рингле па додајте чоколаду, и добро промешајте да се чоколада потпуно истопи и сједини са пудингом. Оставите пудинг да се охлади.

У међувремену, маргарин умутите пенасто са прах шећером, па у њега додајте охлађен пудинг. Још једном све заједно измиксирајте, да се направи кремаст, уједначен фил.

Слатку павлаку умутите добро, тако да када окренете чинију она не мрда.

Сада следи филовање – ред фила од пудинга, ред слатке павлаке, ред сецканих лешника. Лепо распоредите да вам фила буде за све корице.

Сем последње коре, њу премажите само слатком павлаком. Поспите по жељи опет сецканим или млевеним лешницима, или ренданом чоколадом и слично. Декорација остаје на вама, а како је торта бела, можете декорисати на безброј начина!

Готову торту одложите у фриз на пар сати, а најбоље преко ноћи да се фино охлади и да корице упију фил. Биће савршено мекана.

Што се тиче ове торте, можете је радити и тако што ћете уместо беле чоколаде (коју је, знам, теже наћи у посној верзији) радити са црном чоколадом. Онда ће торта бити црно-бела, и једнако укусна и декоративна!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.