Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 СТАРИХ ЈЕЛА НА КАШИКУ: Ручак од понедељка до петка

СТАРА, традиционална јела су омиљена већини нас, а осим тога изузетно су здрава и праве се лако.

1696022226_78561_srpska-jela_ig.jpg
Фото: Јутјуб принтскрин, Профимедиа
Oglas

Предлог овонедељног јеловника су традиционална јела на кашику која греју душу током првих јесењих дана:

ПОНЕДЕЉАК: Кромпир паприкаш

Потребно је:

1 главица црног лука
2 пилећа батака
1 шаргарепа
500 грама кромпира
1 паприка
1 парадајз
со и бибер
сува зачинска паприка, веза свежег першуна.

Припрема: Издинстајте лук, паприку, парадајз и рендану шаргарепу. Додајте месо и налијте водом. Додајте кромпир и зачине и кувајте док се све лепо "упихтија". Додајте свеж першун и склоните са рингле.

УТОРАК: Босански лонац

Потребно је:

1 кг меса
1 кг свежег купуса
1/2 кг кромпира
250 г разне зелени
150 г зрелог парадајза
150 г црног лука
100 г суве сланине
20 г белог лука
5-6 зрна бибера
2 паприке
1 кашичица суве зачинске паприке
першунов и целеров лист
со

Припрема: Прединстајте лук, шаргарепу, пашканат, парадајз и сланину. Додајте месо и зачине. Затим посложите кромпир и купус, и налијте водом. Кувајте добра два сата док се све лепо не раскува.

СРЕДА - Пасуљ

Потребно је:

2 главице црног лука
2 шаргарепе
2 пашканата
500 грама пасуља
со и бибер, зачинска црвена паприка.

Припрема: Посни пасуљ направите тако што ћете на уљу продинстати рендану шаргарепу и пашканат и црни лук. Додајте опран пасуљ и налијте са водом. Кувајте око сат и по, додајте зачине и бели лук и склоните са рингле.

ЧЕТВРТАК - Боранија

Потребно је:

1 галвица црног лука
1 паковање зелени за супу
500 грама младе бораније
350 грама пилетине
100 сланинице

Припрема: Боранију очистите и откувајте. У дубљој шерпи продинстајте лук и зелен, а онда додајте месо и динстајте. Додајте боранију и налијте воду. Додајте зачине по жељи и свеж першун. Све кувајте око сат времена.

ПЕТАК: Пуњене паприке

Потребно је:

500 грама млевеног меса
1 главица црног лука
100 грама пиринча
2 рендане шаргарепе
зачини по жељи
10 већих паприка
500 мл

Припрема: Паприке очистите од петељки и семенки и оперите их. У дубљој чинији измешајте месо, сецкан лук, рендану шаргарепу, опан пиринач, со, бибер, куркуму, и свеж першун. Све измешајте и напуните смесом паприке. Паприке поређајте у лонац, налијте са парадајз соком и мало воде и кувајте око 45 минута.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas