Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК

БЕЧКИ ГУЛАШ - ПРАВО ЗИМСКО ЈЕЛО: Специјалитет за љубитеље меса, толико је мекано да се распада (РЕЦЕПТ)

За ово јело је битно да изаберете добар комад меса и да га правилно спремите

1674471057_shutterstock_109815581--1--gulas.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Бечки гулаш садржи само јунетину и лук, који су кључни за припрему густог и мирисног умака без додавања брашна или павлаке. Традиционално се послужује са кнедлама или шпецлама, али слободно одаберите прилог у којем највише уживате, попут пиреа, пиринча или макарона.

Избор меса је исто битан, па изаберите квалитетно. Такође, гулаш се не може прекувати, а да би месо довољно омекшало, треба му најмање 2-3 сата крчкања на лаганој температури.  

Прочитајте још: Шта су ЕНГЛЕСКИ МАФИНИ? Појавили су се почетком 19. века, а многима су и данас омиљени (РЕЦЕПТ)

Састојци:
1 кг јунетине
4 црна лука 
2 кашичице млевеног кима
3 кашичице слатке паприке
1 кашичица туцане паприке 
1/2 кашике сирћета
1 кашика парадајз пиреа
450 мл воде

Прочитајте још: Брзи КОЛАЧ ОД ВИШАЊА: Од само пар састојака направите идеалан десерт

Припрема:
Месо исеците на коцкице, па пропржите у шерпи. Извадите га и сипајте уље, па пропржите ситно сецкани црни лук. Када лук омекша додајте парадајз пире, млевени ким и промешајте, па додајте слатку паприку и опет промешајте. Затим сипајте сирће и воду (250 мл), па кувајте још неких 15 минута, или док се течност не смањи. Додајте још воде (200 мл), па састојке добро изблендирајте или устините штапним миксером. Вратите месо у шерпу и поклопите. Посолите и кувајте на тихој ватри још неких 2-3 сата.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas