Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БЕЛА ЧОРБА: Здрав и преукусан ручак, након обимних славских трпеза (РЕЦЕПТ)

Бела чорба посебно прија у хладним зимским данима!

1671983370_shutterstock_525094957-bela-corba-naslov.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Осим што има неодољив укус, препуна је витамина, а неретко може да вам послужи и  као цео оброк.

Састојци:

500 гр пилећег белог меса
2 шаргарепе
1 паштрнак
1 корен першуна
1 кромпир
1 главица црног лука
сок од 1/2 лимуна
1 кашика сувог зачина
1/2 кашичице соли
1 – 2 жуманца ( зависно како волите, за први пут ставите једно )
150 гр киселе павлаке
першунов лист

Прочитајте још: ПИТА ГУЖВАРА на турски начин: Једноставно и лепо, направите питу на другачији начин (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Припрема:
Ситно исецкати црни лук. Можете га, такође, изблендирати или изрендати, јер је тако много ситнији, те се брже издинста и не види се у чорби. Луку додати чашу воде и кашику зачина, па ставити да се динста. За то време припремати бело месо и поврће.
Бело месо исецкати на ситне коцкице и додати луку када је чаша воде испарила. Налити опет чашу воде када додате месо, па оставити да се динста.
Шаргарепу, паштрнак, корен першуна и кромпир очистити и ситно исецкати. Када је испарила скоро сва вода  из динстаног лука и меса - сипајте поврће, па налијте 2л воде. Додајте со и оставите да проври, па смањите ватру и оставите да се тако кува док све не омекша. Повремено промешајте.

Прочитајте још: Неодољиве ролнице са кокосом: Потребна су вам само ЧЕТИРИ САСТОЈКА и мало времена за најукуснију посластицу (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Када се све добро скувало и омекшало долијте воде колико мислите да треба, ако више волите гушћу сипајте мање и обрнуто. Опет вратите на ватру да проври. За то време умутите жуманце са павлаком. Када чорба проври склоните са ватре, па додајте смесу од јаја и павлаке. Полако сипајте и мешајте. Исцедите сок од лимуна и додајте чорби. При послужењу можете одозго посути сецканим першуном.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas