Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКО И СЛАНО

Чизкејк са сланом карамелом, БЕЗ ПЕЧЕЊА, један је од најбољих колача које ћете икада пробати! (РЕЦЕПТ)

Једноставан домаћи слани карамел сос преливен по врху, али и уливен у кремасти фил за колаче од сира, чини савршену посластицу.

1636986182_shutterstock_1526790839.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Комплементарна комбинација слатког и сланог је идеална комбинација у којој ће свако уживати.

Рецепт за чизкејк са карамелом

Састојци:

  • 2/3 шоље сланог карамел соса
  • 250г кекса или крекера
  • 110 г путера
  • 400 мл шлага 
  • 250г крем сира
  • 40 г шећера у праху 
  • морска со за украшавање

Прочитајте још: КОЦКИЦЕ ОД ЂУМБИРА: Сочни и мирисни, колачи који ће зачинити сваку трпезу

Припрема: 

Здробите кекс помоћу процесора за храну или кесе и тешког предмета попут оклагије. Ставите мрвице у малу посуду за мешање.

Отопите путер у микроталасној пећници или користећи малу шерпу на врху шпорета. Прелијте отопљени путер преко мрвица и дрвеном кашиком или гуменом лопатицом сједините састојке.

Требало би да изгледа као мокри песак. Сипајте мрвице у обложен плех за торту. Користите полеђину кашике да га сабијете у равномеран слој. Ставите калуп за торту у фрижидер да се подлога стегне док правимо фил за торту.

У посуду за мешање средње величине сипајте густу павлаку за шлаг. Ручним миксером умутите крему док не постану мекани врхови. Оставите посуду на страну.

У већу посуду за мешање додајте крем сир, шећер у праху и ⅓ шоље сланог карамел соса. Ручним миксером сједините састојке док не буду глатки. Сипајте шлаг у чинију са смесом за чизкејк и преклопите састојке док се добро не сједине.

Извадите калуп за торту из фрижидера, а подлогу прелијте филом за торту. Користите лопатицу да загладите врх колача од сира и вратите га у фрижидер на најмање 6 сати или преко ноћи да се стегне.

Након 6 сати извадите торту од сира из фрижидера и извадите је из калупа за торте (помоћу калупа за торте са опругом, овај задатак је много лакши). Прелијте преко ⅓ шоље сланог карамел соса и распоредите га до ивица помоћу шпатуле. Поспите љускаву морску со око ивице колача од сира и вратите у фрижидер на најмање 2 сата или док не будете спремни да послужите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas