· · Коментара: 0
РУЧАК

Чули сте за СОС од ВИШАЊА, а сада можете и да га НАПРАВИТЕ (ФОТО)

Ринфлајш се спрема од пилећег или говеђег меса које се кувало у супи, а једе се уз сос.

1598701956_sokodVisanja.jpg
Фото: А. М.

Недељни ручак у Војводини је незамислив без супе, а после супе и пре печења једе се ринфлајш. То је кувано месо и поврће из супе преливено сосом.

Прочитајте још: ШОК на тањиру: ЦРНА ПАПРИКА пуњена ИЗНЕНАЂЕЊЕМ (ФОТО)

Сос од вишања Фото: А. М.

Састојци:

  • шоља вишања
  • мало брашна
  • зејтин
  • со, бибер

Припрема:

У шерпицу се сипа уље и дода кашика брашна. Када се брашно мало пропржи, смањи се рингла и додају се вишње. Вишње могу да буду свеже, али и смрзнуте и у том случају морају да се одледе. Смезнуте вишње се најбрже одледе ако се поспу кашиком шећера.

Не бацајте сок од вишања, њиме разредите сос.

Када је брашно променило боју додају се вишње без сока. Вишње се мало продинстају, шерпица се склони са рингле и сос се разреди соком који су пустиле када су им извађене коштице. Уколико нема довољно сока - додајте мало воде. Још мало прокувајте док се сос не згусне. Према укусу додајте со и бибер, али и кашикицу шећера уколико су свеже, а не смрзнуте.

Прочитајте још: ЗАВРНИТЕ РУКАВЕ: Време је за први АЈВАР према ОРИГИНАЛНОМ рецепту (ФОТО)

Сос од вишања се обично једе уз кувано месо и поврће које је из супе, али је подједнако укусан и са печењем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.