· · Коментари: 0

ДОМАЋИ СЛАНЦИ због којих ћете заборавити на пекару: Слани штапићи којима нико не може одолети (РЕЦЕПТ)

Уживајте у најукуснијем тесту

1684238436_stapici-naslovna.png
Фото: Yоутубе принтсцреен/Домаћи Кухар

Састојци: 

40 г свежег квасца

 2 кашике шећера

2 кашике брашна

300 мл млаког млека

 2 кашике јогурта

650 г брашна

 2 кашичице соли

 6 кашика уља

Бели слани прелив: 

кашичице соли

4 кашичице брашна

пола кашичцие соде бикарбоне или прашка за пециво

мало воде

Припрема: У млаком млеку размутити квасац, шећер и кашику брашна. Оставити да одстоји 5-10 мин, па додати брашно, со, јогурт и уље. Умесите меко тесто које се не лепи за руке, па оставите да стоји на топлом месту 30 минута, да лепо нарасте.

Кад надође, тесто премесити, пребацити на радну површину и поделити на једнаке лоптице. Сваки посебно истањити рукама и формирати облик штапића. Плех обложите папиром за печење, поређајте штапиће и пеците 10 минута на 220 степени.

За то време припремите слани прелив - помешајте наведене састојке за прелив, извадите сланце и "прошарајте" преливом помоћу кашике. Вратите у рерну да се запече још 2-3 минута.

Уживајте у прелепом укусу штапића као из најбоље пекаре!

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.