Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШТА ЗА РУЧАК

Фантастична СЛАНА ТОРТА са патлиџаном и фета сиром: Овако добар РЕЦЕПТ још нисте пробали

Овај једноставан колач се лако прави и добро се замрзава, што га чини брзим за прављење, тако да је на вашој страни ако треба да импресионирате у трену

1652435480_20220512_143159.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Да и слане торте могу да буду тражене, доказује ова торта са патлиџаном и фетом која ће пријати свакоме у топлим данима, када више не знате шта да правите за ручак. Још један плус је што на столу изгледа заиста декоративно

Састојци

  • 2 патлиџана, крајеви исечени и танко исечени по дужини
  • 100 мл маслиновог уља, плус додатак за капање
  • Паковање од 320г готовог лиснатог теста
  • 1 мало јаје слободног узгоја, лагано умућено
  • 4 кашике сушеног парадајза пасте
  • 2 чена белог лука, исецкана
  • 1 кашичица сушеног босиљка
  • 100г фете
  • соли и свеже млевеног црног бибера
  • шака листова свежег босиљка , поцепана, за послуживање

Прочитајте још: Рецепт за ПРОЛЕЋНО ПЕЧЕНО ПИЛЕ: Све се прави у "ЈЕДНОМ ЛОНЦУ", а комбинација ће вас одушевити

За салату

5 чена белог лука
150 мл маслиновог уља
50мл балзамико сирћета
1 кашика пуномасног мајонеза
4 велике шаке руколе или салате од мешаних листова
1 мали црвени лук, танко нарезан
50г, тостираних

Припрема

Загрејте рерну на 220Ц. Подесите на средње јаку ватру. Кришке патлиџана обилно премажите маслиновим уљем и лагано зачините са обе стране. Пеците на тигању док не омекшају и постану благо испржени.

Одмотајте тесто и ставите га на велики плех за печење који се не лепи. Користећи мали нож, зарежите ивицу од 1 цм око ивице теста и избодите подлогу да спречите да се надува. Премажите ивицу размућеним јајетом.

Помешајте парадајз пасту, бели лук и сушени босиљак у малој чинији и распоредите по подлози, избегавајући ивицу. На врх положите патлиџан. Измрвити фету и посути преко патлиџана. Пеците на средњој решетки 25-30 минута, или док се стране не надувају и тесто не испече. Оставите да одстоји 10 минута.

У међувремену направите салату. Благо пропржите бели лук на тигању. Оставите га да се мало охлади, чена исецкајте што је могуће ситније и изгњечите задњим делом ножа.

Ставите бели лук, уље, сирће, мајонез и прстохват соли у теглу са поклопцем и протресите док не постане глатко.

Ставите листове, црвени лук и пињоле у ​​велику чинију и прелијте дресингом. 

За сервирање, исеците торту на четири до шест кришки и послужите уз салату. Поспите са свежим босиљком и завршите са мало маслиновог уља.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas