Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕДЕЉНИ РУЧАК

Рецепт за ПРОЛЕЋНО ПЕЧЕНО ПИЛЕ: Све се прави у "ЈЕДНОМ ЛОНЦУ", а комбинација ће вас одушевити

Додајте пролећни заокрет овом недељном печењу са ротквицама и младим луком у кремастом сосу

1652001064_profimedia-0644865900.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

"Размрдајте" ваш породични кувар новим и освежавајућим рецептом за пилетину. Имаћете прави гурманлук на тањиру!

Састојци

  • 1 ½ кг целе пилетине
  • 250 г маскарпонеа
  • ½ малог лимуна, са корицом и соком
  • мала веза естрагона, ситно исецканог (или друге ароматичне биљке по жељи)
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 800 г младог кромпира, преполовљеног ако је велики
  • 1 луковица белог лука, преполовљена
  • 200 г ротквица, ако су велике, преполовљене
  • ½ везе младог лука, исеченог
  • 150 мл пилећег бујона
  • 200 г смрзнутог грашка, одмрзнутог
  • 100 г пролећног зелениша, исецканог

Прочитајте још: Направите ПАЛАЧИНКЕ СА БАНАНАМА: Једноставно, да једноставније не може бити! (РЕЦЕПТ)

Припрема

Загрејте рерну на 200Ц. Скините конопце са пилетине и ставите је у велики плех за печење или посуду за печење, са довољно простора око ње.

Згњечите 2 кашике маскарпонеа са лимуновом корицом, 1 кашиком естрагона и мало зачина. Гурните руку испод коже пилетине да је одвојите од меса, а затим распоредите смесу испод коже у танком слоју. У пилетину сипајте још 3 кашике маскарпонеа, да се растопи са соком од печења и касније обогати сос. Утрљајте 2 кашике маслиновог уља у кожу, добро зачините морском сољу, а затим лабаво повежите ноге канапом. Пеците 20 мин. 

Поређајте кромпир и бели лук око пилетине, покапајте са још 1 кашиком уља и кувајте још 30 минута.

У посуду ставите ротквице и цео млади лук, у кромпир и око њега, премажите све масноћом, па пеците још 25 минута. Кромпир и ротквице ће бити златни и мекани, а пилетина треба да се скува. Извадите пилетину из калупа, покријте фолијом и оставите да одмара.

Излијте или кашиком уклоните вишак уља из плеха. Преостали маскарпоне (око 150 г) умутите са бујоном док не остане грудвица, а затим сипајте у плех и пеците на рингли неколико минута, мешајући да прекријете кромпир и поврће. Исцедите мало лимуновог сока и зачините. 

Умешајте грашак, пролећно зеље и већину преосталог естрагона и пеците још неколико минута док не постане светло зелено. Ставите пилетину назад у средину плеха да је послужите.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas