Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

ФАНТАЗИЈА! Погача са КАЧКАВАЉЕМ - Лако се прави, а сви је воле! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Јело које се свиђа свакоме.

1631945869_20210917_154729.jpg
Фото: Бакина кухиња
Oglas

Из бакине кухиње стиже укусна погача са качкаваљем, рекло би се, добитна комбинација. 

Прочитајте још: Боља од пинђура и ајвара: Ловачка салата је број један за зимницу! (РЕЦЕПТ)

Рецепт за погачу са качкаваљем

Потребно је:

  • 200 мл млека
  • 100 мл воде
  • 15 гр квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 50 мл уља маслиновог
  • 550 гр брашна
  • 50 гр качкаваља
  • соли
  • 100 гр фета сира
  • жуманце за премазивање
  • сусам по жељи

Припрема:

Измрвити квасац у млаком млеку, додати шећер па кад запени додати остатак млека и воде, додати уље, брашно со и замесити глатко тесто. Оставити да нарасте па га поделити на 3 дела приближне величине. 

Први део развити и правоугаоник, премазати уљем и нарендати качкаваља па увити у ролат. Оштрим ножем исећи са обе стране не сасвим до средине. Крајњи крај увијати у круг стим да исечени део буде на врху. Ставити у подмазан плех величине 24 цм. Други део развити у круг и исећи 12 троуглова у сваки ставити коцкицу фета сира и савијати у кифлице .

Ређати их до ивице плеха у круг а врх кифлице наслонити на део који је у кругу. Од трећег дела  одесћи мањи део и оставити по страни. Лопту развити у квадрат па сећи на траке премазати уљем сапојити две у врху и увити у кику и обавити средину у кругу. 

Остатак теста кидати лоптице и попунити између кифлица. Покрити фолијом и оставити 15 мин. Премазати жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 200 па смањити на 180 степени и пећи око 45-50 мин.

  Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas