Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕЦЕПТ

Идеална идеја за доручак: Испробајте врхунске кифлице невероватног квалитета (ВИДЕО)

Сјајн рецепт

1640158058_kiflice.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Из Бакине кухиње овога јутра стижу нам феноменалне кифлице које ћете заиста обожавати, како због њиховог састава, тако и због укуса који је једноставно неодољив.

Прочитајте још: Чудо које се може направити од 1 јајета: ТОЧАК ТОРТА, кремаста посластица (РЕЦЕПТ)

Потребно је:

650 гр брашна
250 мл млека
20 гр квасца
2 кашичице шећера
соли пола кашичице
2 јаја
50 мл маслиновог уља
1 пуна кашика киселе  павлаке
50 гр маслаца
200 гр фета сира

Припрема:
 

У шољицу узмрвити квасац додати шећер и сипати мало млаког млека и промешати.  Кад квасац напуни лончић сипати у ванглу.  Додати остатак млека 1 цело јаје и беланце  па мало  измешати. Додати уље киселу павлаку . Додати брашно полако и со . Замесити глатко  тесто мекше. Оставити покривено да порасте. Истрести на сто поделити на три дела па лоптице мало обрадити рукама и покрити 5-6 мин да одморе.

 Сваку лоптицу поделити на три дела. Први део развити величине тањира па премазати танко маслацем преко њега ставити други развучен тањир од треста и њега премазази маслаце.



 Трећи не мазази само ставити преко она два. Све оклагијом развући што тање, може се мало посути брашном али што мање. Исећи на 16 троуглова, пунити сиром и увити у кифлице. Тако и са остале две велике лопте. Кифлице покрити да одморе 20 мин. па их премазати жуманцетом, и посути сусамом. Пећи на 200 степени Ц 30-35 мин да лепо порумене. 

Пенасте споља хрскаве унутра морска пена прелепе. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas