Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Мекана, да мекша не може бити: РЕЦЕПТ за најједноставнију, а најбољу ПУЊЕНУ ПОГАЧУ (ВИДЕО)

Идеална погача за доручак.

1642232730_pogaca.png
Фото: Бакина кухиња
Oglas

Овог јутра се у бакиној кухињи спрема пуњена погача - једноставна, а мекана, идеална за доручак, или вечеру.

Састојци за почагу:

- 300 мл млека
- 15 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 500-550 гр брашна
- мало соли
- 50 мл маслиновог уља
- 1 беланце

Састојци за надев:

- 150 гр сира
- 50 гр ренданог качкаваља
- 1 пуна кашика киселе павлаке

Састојци за премазивање:

- 1 жуманце
- 1 кашичица уља
- 50 гр ренданог качкаваља

Припрема:

У лончић сипати мало млаког млека додати шећер и измешати. Кад запени, сипати у ванглу и додати једно беланце, а жуманце оставити поклопљено за премазивање. 

У ванглу сипати остатак млека, додати и надошао квасац, беланце и уље као и мало брашна па измешати. Додати уља, соли и остатак брашна да тесто буде баш мекано.

Оставити га покривено да нарасте око 30 минута на топлом. Сто посути брашном и истрести тесто. Израдити га рукама и формирати у лопту, па је поделити на два једнака дела. 

Измешати сир и качкаваљ заједно са киселом павлаком. Прву лопту теста развити оклагијом на 2 цм дебљине па је пребацити у тепсију обложену пек папиром. 

Прочитајте још: "Прелеп колач, торта му није равна": Бисквит који бака често прави (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Премазати са сиром. Прекрити са другом половином развијеног теста. Оставити покривено да одмори 20 минута па премазати жуманцетом у који треба додати кашичицу уља и млека и добро изједначити. Премазати погачу и прекрити је са ренданим качкаваљем. 

Рерну укључити на 220 степени и пећи тако 20 минута, па смањити на 180 степени и пећи још 20 минута.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas