Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Може и без дезодоранса: Ево КАКО уз помоћ састојака из кухиње да направите природан мирис

​Верује се да су састојци попут парабена и алуминијума, који се налазе у "традиционалним" дезодорансима, вишеструко штетни по тело, мада то још није довољно доказано

1653298995_camille-paralisan-LgoehzzFAMA-unsplash.jpg
Пхото:Унспласх
Oglas

Ако сте спремни да истражите њихове алтернативе, обратите пажњу на неке од природних састојака који могу да се користе за "контролу" мириса тела.

Сок од лимуна

Пхото:Унспласх​

Лимунска киселина из лимуновог сока је антибактеријска већ по својој природи. Зато једноставно нанесите свеже цеђен лимунов сок на пазух и/или друга подручја склона знојењу, помоћу вате, и тако елиминишите бактерије које изазивају непријатан мирис. Избегавајте да то чините након бријања или на посекотине или опекотине, јер ће вас пецкати.

Сода бикарбона

Пхото:Унспласх​

Овај састојак одличан је избор за одржавање хигијене. Само узмите мало соде бикарбоне, помешајте је са водом тако да направите пасту, нанесите је испод пазуха и оставите да се осуши. Можете чак да направите сопствени прах уместо "обичне" соде, користећи соду бикарбону и кукурузни скроб у односу 1:6. Ово је посебно корисно ако имате осетљиву кожу, јер висока алкалност соде бикарбоне и природна киселост тела могу да изазову иритацију.

Јабуково сирће

Пхото:Унспласх

Одлична је замена за дезодоранс. Реч је о природном антибиотику. Помешајте једнаку количину јабуковог сирћета и воде, па утапкајте на пазухе и препоне, користећи памучне тупфере. Ову мешавину можете чувати и у бочици са распршивачем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

Вештичји лешник (Wитцх Хазел)

Пхото:Унспласх

Овај вишеструко корисни састојак природни је скупљач влаге, а има и антиупална својства. Делује као дезодоранс тако што уклања вишак влаге са коже и убија бактерије које изазивају непријатан мирис. Уз то, не оставља трагове на одећи. Једноставно се наноси, тупфером или памучном крпицом.

Кокосово уље

Пхото:Унспласх​

Чисто кокосово уље је антибактеријско и антивирусно, па, као такво, одлично елиминише бактерије које изазивају нежељени мирис. Све што треба да урадите је да утрљате мало кокосовог уља на подручја која се зноје. Сачекајте да га кожа добро упије, да не бисте њиме умастили одећу. Такође, можете да помешате кокосово уље и соду бикарбону. Добићете пасту коју можете да наносите по потреби. Исто можете да урадите и са мешавином соде бикарбоне и кукурузног скроба, у једнаким количинама, уз додатак довољно кокосовог уља да бисте лепо могли све да помешате. Оставите да се стегне у фрижидеру пре употребе и ваш природни дезодоранс је спреман за употребу.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas