· · Коментари: 0
РУЧАК

Волите печурке и бело месо, а немате много времена: Преукусан оброк за 400 динара и 20 минута (Фото)

Само 20 минута је потребно да би се спремио овај оброк, а осим што је једноставан није ни скуп

Pirinac.jpg
Фото: А. М.

Пиринач са печуркама и белим месом може да се спреми за двадесетак минута и одлично је решење за брз ручак.

Прочитајте још: Скували сте супу? Спремите брзи сос од 4 састојка и ето ручка! (Фото)

Укупна цена овог оброка не прелази 400 динара, јер паковање шампињона од 400 грама у супермаркетима може да се купи за 100 динара. Килограм пилећег белог меса је око 400 динара, али препоручљиво је узети само један, већи комад за две особе који се сече на коцкице.

Скуван пиринач Фото: А.М.

Састојци:

  • 1 црни лук
  • 400 грама
  • 1 бело месо
  • 1 црвена паприка (према жељи)
  • шака грашка (према жељи)
  • шоља пиринча
  • шака сувог грожђа или брусница

Припрема:

У тигањ се испржи бело месо исечено на коцкице, а готово је чим промени боју. Бело месо се склони у дубок тањир.

Црни лук се исецка и, према жељи црвена паприка, па се пропржи на уљу у истом тигању у ком се пржило бело месо. Додају се печурке исечене на пола, уколико су мале, или на четвртине ако су веће. 

Шампињони се исеку
Фото: А. М.

 Додају се шака грашка, као и суво грожђе или бруснице које се претходно стави у шољицу са водом да набубри. Уколико је грашак млад брзо је готов. Поново се врати бело месо. Све се лепо промеша, склони са рингле и поклопи поклопцем.

Бруснице или суво грожђе се претходно ставе у воду.

За то време се скува пиринач који се претходно, такође, полије водом да би се брже скувао. Вода у којој је стајао се проспе и пиринач пребаци у шерпу у којој ће се кувати.

Прочитајте још: Омиљено јело са бакином тараном: Спрема се лако и нико му не може одолети (ФОТО)

У дубок тањир се прво сипа пиринач, па се одозго кашиком покрије испрженим белим месом са печуркама.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.