· · Коментари: 0
супер здраво

Ово су СУПЕР ПАЛАЧИНКЕ: Здраве слане палачине са спанаћем, сачињене од САМИХ ПРОТЕИНА

Шарене, здраве и, што је најважније, забавне, ове палачинке функционишу једнако добро за вечеру као и за бранч викендом.

1654526946_zelene-palicne.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Цханнел 4 Фоод

Остатак смесе сачувајте у покривеној посуди у фрижидеру за доручак касније током недеље. И будите креативни са својим састојцима и варијацијама! Ово јело је врло хранљиво и здраво и дефинитивно ће вас држати ситим сатима!

Прочитајте још: Прави рецепт за италијанску МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Здрава супа од чистог поврћа

Састојци:

  • 1 зрео авокадо
  • 350 г чери парадајза
  • 100 г беби спанаћа
  • 3 младог лука
  • веза свежег першуна
  • 1 лимета
  • екстра ђевичанско маслиново уље
  • 1 велико јаје слободног узгоја
  • 1 шоља брашна 
  • 1 шоља полуобраног млека
  • маслиново уље
  • 300 г свјежег сира
  • љути чили сос

Припрема: 

Авокадо преполовите, очистите од коштица, огулите и ситно исеците, а парадајз на четвртине, а затим ставите у чинију за салату са четвртином спанаћа. Ситно исеците и додајте млади лук и листове першуна, а затим исцедите сок од лимете.
Прелијте са 1 кашиком екстра девичанског маслиновог уља, зачините до савршенства морском сољу и црним бибером, ставите да се премаже и оставите са стране. Разбијте јаје у блендеру, додајте брашно, млеко, преостали спанаћ и прстохват соли и бибера, па мутите док не постане глатко.
Ставите велики нелепљиви тигањ на средњу ватру, натрљајте тигањ са мало маслиновог уља, а затим сипајте танак слој теста, окрећући га нагоре и око ивица. Кувајте на једној страни само 2 минута, или док не порумени, а затим ставите на тањир за сервирање и поновите.
Прелијте сваку палачинку комадићима свежег сира, салатом од авокада и неколико добрих кашика чили соса. Сервирајте са додатним кришкама лимете за цеђење, и печеним јајетом на врху, ако желите.

Уместо спанаћа можете користити поточарку, руколу, кељ или чак мешавину меког биља, као што су мента, босиљак или естрагон, шта год желите! За сир можете користити и моцарелу, халуми или комадић фета сира. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.