Oglas
· · Komentari: 0
brzo i jednostavno

Pravi recept za italijansku MINESTRONE SUPU: Zdrava supa od čistog povrća

Minestrone je supa italijanskog porekla u koju se stavlja mnogo povrća, često sa dodatkom testenine ili pirinča

1654339699_minestrone.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/NOT ANOTHER COOKING SHOW
Oglas

Postoje različite varijacije kada je u pitanju koje povrće staviti u Minestrone supu, tako da to možete uraditi po vašoj želji i senzibilitetu. tUobičajeni sastojci uključuju pasulj, luk, celer, šargarepu, lisnato povrće, kocku za supu, parmezan i paradajz.

Pročitajte još: Recept za savršen BURITO: Spada u BRZU HRANU, a sastoji se samo od ZDRAVIH namirnica (RECEPT)

Ova supa je vrlo zdrava, a i vrlo se lako pravi. Možete praviti razne varijacije na temu, u zavisnosti od toga šta imate od sastojaka na raspolaganju. 

Sastojci:

  • 1l vrućeg bujona od povrća
  • 100 g rezanaca, oblik po vašem izboru (kockice, kružići ili pužići)
  • 350 g smrznutog mešanog povrća
  • maslinovo ulje
  • krupno rendani parmezan 
  • 400g paradajza iz konzverve 

Priprema:

Ostavite bujon zajedno sa paradajzom da proključa, a zatim dodajte testeninu i kuvajte dok ne bude gotova. Nekoliko minuta pre nego što je testenina gotova, dodajte povrće i ponovo prokuvajte. Krčkajte 2 minuta dok se sve ne skuva. Poslužite u činijama prelivenim maslinovim uljem i posute parmezanom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas