Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОСНА БУНДЕВАРА: Савршена пита од готових кора

Рецепт за најбољу питу бундевару на свету

1734000723_461990_shutterstock-117478660_f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако желите да направите савршену питу од готових кора, биће вам потребно мало времена, неколико једноставних састојака, а није потребно превише кулинарског умећа. Овај рецепт не може да омане, а крајњи резултат је пита која има укус из снова.

Јесен у Србији препознатљива је по мирису печених паприка, али међу најомиљенијим сезонским намирницама своје место заузима и бундева.

Са својим фантастичним укусом и свестраношћу, бундева је подједнако популарна у слатким и сланим јелима. Поред тога, цењена је и због бројних здравствених користи које доноси ако се редовно конзумира.

Бундева је богата витамином Ц, калцијумом, гвожђем, магнезијумом, фосфором и калијумом. Због свог богатог нутритивног састава, препоручује се за јачање имунитета, здравље срца, коже, вида и за подршку метаболизму.

Састојци:

– 1 кг бундеве
– паковање танких кора за питу (око 500 г)
– 10-20 кашика шећера (по укусу)
– 1 кесица ванилиног шећера
– 1,5 кашичица цимета
– 100 мл уља
– 100 мл воде
– шећер у праху за посипање

Припрема:

Очистите бундеву и добро је изрендајте. Поспите шећером, циметом и ванилиним шећером, промешајте и склоните са стране да бундева добро упије слаткоћу и да пусти сок.

Укључите рерну да се греје на 200 °Ц.

Обложите плех за печење пек-папиром, па ставите једну кору, Намажите је уљем, па преклопите другом кором, њу намажите уљем и водом, па ставите и рећу кору. Поново намажите уље и воду и завршите четвртом кором. На њу намажите мало сока који је пустила бундева, па преко целе коре распоредите четвртину рендане и ушећерене бундеве. Мотајте коре у питу, па све понављајте док не утрошите материјал.

Када обликујете све, намажите остатком уља и воде, па убаците да се пече око пет до десет минута на 200 °Ц, а затим смањите на 180 °Ц и оставите да се пече док не добије лепу златну нијансу.

Кад се охлади, поспите шећером у праху.

Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!

(Еспресо)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas