Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Прави колач за лето: Направите ВОЋНИ ТИРАМИСУ према рецепту Италијана

Тирамису је познати италијански колач који је популаран у целом свету

1689688579_shutterstock_2142439181.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свако има неки свој рецепт и начин на који га спрема, а ми вам сада доносимо Винћенцовза тирамису са јагодама. Овај лагани и освежавајући колач ће вам се допасти на први залогај, а нема грешке са италијанским рецептом. Састојци могу да се пронађу у свакој продавници, а оно што је битно јесте да оставите да се тирамису добро охлади пре служења. 

Састојци:

  • 1,25 кг јагода 
  • 1 велика кутија пишкота 
  • 500 г маскарпоне сира 
  • 5 јаја 
  • 10 кашика шећера 
  • 2 штангле беле чоколаде 
  • мало свеже менте 

Припрема:

Јагоде (1 кг) исеците и ставите у шерпу. Сипајте 5 кашика воде и 5 кашика шећера, па кувајте на средној температури. Када воће пусти сок, сипајте још 5 кашика воде и добро промешајте. Када крене да кључа додајте још 5 кашика воде. Промешајте и сипајте још 5 кашика. Наставите да кувате повремено мешајући. Сипајте још 5 кашика воде и промешајте, па кувајте још неких 10 минута. Процедите јагоде, сок ће вам требати за умакање пишкота, а јагоде изблендирајте. Покријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру да се охладе и сок и блендиране јагоде. Одвојите жуманца и беланца и сипајте у различите посуде. У шерпу сипајте воду и када прокључа искључите шпорет. Преко шерпе ставите посуду са жуманцима и додајте 5 кашика шећера, па мутите на пари. Склоните жуманца, па додајте белнаца и мутите минут на пари, па склоните са паре и наставите да мутите док не добијете чврст шне. У жуманца додајте маскарпоне и умутите, па додајте шне и лагано умешајте. У сок од јагода додајте још 5 кашика воде и промешајте. Умочите пишкоте и поређајте у ватросталну посуду. Преко сипајте пола фила од јаја, па пола фила од јагаода и изрендајте белу чоколаду. Поређајте још један слој пишкота умочених у сок од јагоде, па сипајте фил од јаја, а онда и од јагода, па изрендајте белу чоколаду. Покријте провидном фолијом и ставите у фрижидер преко ноћи. Украсите преосталим јагодама које сте исекли.

                                    Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas