Посни колач на бака Јелин начин

Oglas
Потребно је:
- 2 јабуке
- 100 гр млевених ораха
- 50 гр сецканих
- 1 шака сувог грожђа
- мало цимета
- 1 кашика шећера
- 150 гр брашна
- 1 прашак за пециво
- 4 кашике џема
- сок пола лимуна
- корица лимуна
- 50 мл уља
Јабуке изрендати, додати цимет уље, пола млевених ораха, једна шака сувог грожђа, шећер, брашно са прашком за пециво, сок пола лимуна и све добро изједначити.
Мањи плех премазати уљем и посути брашном и истрести тесто и поравнати.
Посути сецканим орасим и печи на 190 степени око 40-50 мин. Охлађен колач премазати џемом и посути мало још мл. орасима. Исећи на крупније коцке и сваки још провући кроз млевене орахе. Сочан растресит и сјајног укуса.
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas