Упркос томе што им нису били доступни миксери и разни састојци који нас данас чекају на сваком кораку, у прошлости су се људи довијали и успевали да припреме сласне десерте који се памте и данас.
Када говоримо о старим јелима, обично се у већини средина говори о питама, како сланим, тако и слатким, јер су у питању лаки и брзи рецепти за које не треба превише састојака. Међутим, времена су се мењала, технологија напредовала, а слатка пита с јабукама која се 1894. године правила на територији данашње Немачке и која је наводно била најбољи слаткиш на свету престала је да се служи на трпезама.
Срећом, рецепт за њу није заборављен, а изненадићете се колико једноставна њена припрема. У питању је пита с двема корама за коју је рецепт поделио немачки YоуТубе канал Еинфацхе Резепте, а који је прегледан више од 3,7 милиона пута!
Састојци:
- 100 г путера
- 200 г шец́ера у праху
- 5 јаја
- кора лимуна
- 250 г брашн
За фил:
- 4 јабуке
- 3 јајета
- 250 г киселе павлаке
- 1 кашика шец́ера
- 1 кашичица цимета
У наставку погледајте видео у којем је детаљно описан сам процес настанка ове неодољиве пите.
(Директно)