Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА БАНАНА ХЛЕБ: Преукусан колач чији ће вас укус одушевити

Рецепт за банана хлеб који је залудео интернет

1699539710_Foto-Shuttertsock-banana-hleb.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Понекад нас најједноставнији рецепти највише одушеве, а један од њих је и банана хлеб, који непоновљивим укусом и својом сочношћу осваја већ деценијама.

Према једној теорији хлеб од банана је своју популарност стекао због популаризације соде бикарбоне и прашка за пециво. Друга теорија пак тврди да је овај фини колач постао популаран током Велике депресије јер домаћице нису хтеле да бацају презреле банане које су саме по себи биле скупе намирнице.

Могућа је комбинација обе теорије, али хлеб од банане доживео је популарност током пандемије корона вируса и од тада се прави често у многим домаћинствима.

За овај хлеб потребне су – банане. Јако зреле банане, што зрелије, то боље.

Састојци:

120 г омекшалог маслаца

100–150 г смеђег шећера

2 јаја

1 кашика екстракта ваниле

2 велике зреле банане или 3 мање

1 кашичица цимета

1 кашичица прашка за пециво

прстохват соли

1 кашика горког какаа

250 г брашна

100 г индијских или којих других орашчића

100 г тамне чоколаде

Припрема:

Маслац и шећер добро измешајте, док се све не сједини и постане кремасто.

Додајте јаја и ванилу па опет промешајте и затим додајте згњечене банане.

У посебној посуди помешајте суве састојке, па их додајте у мокру смесу и сједините.

Индијске орашчиће или било коју другу врсту орашчића које имате кратко препеците на сувом тигању да пусте мирис, можете их грубо насецкати или оставити целе, по жељи.

Насецкајте и чоколаду.

Орашчиће и чоколаду умешајте у смесу, преместите у калуп за хлеб обложен папиром за печење.

Ставити у рерну загрејану на 160°Ц, око сат времена, односно док чачкалица коју убодемо у средину не изађе чиста, пише Вечерњи.хр.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas