Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за ГРЧКИ УСКРШЊИ ХЛЕБ? Ево по чему се разликује од погаче

Мало другачији начин припреме хлеба

1744964263_shutterstock_2135975017.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 2 паковања активног сувог квасца
  • 60 мл топле воде
  • 1,5 кг брашна, подељено
  • 120 г путера
  • 60 г биљне масти
  • 240 мл млека
  • 240 г шец́ера
  • ½ кашичице соли
  • 4 јајета собне температуре, умућена
  • 60 г исецканих бадема
  • 120 мл воде на собној температури
  • 60 г исечених бадема
  • 2 кашике сусама

Рецепт за грчки ускршњи хлеб:

Како бисте направили овај хлеб, прво сипајте квасац у малу посуду, па додајте топлу воду и 60 г брашна. Промешајте, покријте са две влажне кухињске крпе и оставите на топлом месту док се не створе мехурићи, око 2 1/2 сата. Помешајте путер и биљну маст у шерпи на средње ниској ватри. Помешајте млеко и шец́ер у другом лонцу на средње ниској ватри док се шец́ер не раствори и смеса не постане топла, па скините са ватре.

Сипајте 470 г брашна у мешавину путера и добро промешајте. Посолите, па умешајте мешавину квасца. Додајте још 470 г брашна и добро промешајте. Умешајте 3 умуц́ена јаја. Полако додајте мешавину млека и 240 г брашна и добро промешајте. Додајте воду собне температуре и последњих 240 г брашна и мешајте док тесто не престане да се лепи.

Месите тесто на лагано побрашњеној површини 20 минута, лагано побрашњеним рукама. Формирајте га у облик лопте. Покријте влажном крпом и оставите на топлом месту док се не удвостручи, око 2 сата. Загрејте рерну на 165 степени Ц. Подмажите два плеха за печење.

Поделите тесто на два дела и сваки део одвојите на три дела. Исплетите сваки од 3 прамена теста заједно да бисте добили 2 плетене векне. Ставите их на плех за печење. Тесто премажите преосталим размуц́еним јајетом. Површину поспите бадемима и сусамом. Пеците у загрејаној рерни до златно смеђе боје, око 25 минута.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas