Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ЛОВАЧКУ САЛАТУ: Кажу да је укуснија од ајвара и пинђура, а припрема је брза и једноставна

Зимница се спрема пуном паром, тегле се увелико шарене у оставама српских домаћинстава, а за овај специјалитет многи кажу да је бољи и од ајвара и од пинђура.

1757665547_shutterstock_2154316523--1-.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Када помислите на домаће зимнице, ајвар и пинђур обавезно долазе на памет. Но, постоји један рецепт који заслужује више пажње – ловчка салата. Ова укусна и вибрантна салата је једноставна за припрему, а савршена је за све оне који желе да унесу мало свежине у своје зимске залихе.

Ловачка салата - састојци:

- 2 кг парадајза
- 3 кг мешане паприке (зелене, жуте и црвене)
- 1/2 кг шаргарепе
- Неколико феферона
- Бели лук по жељи
- 2 дцл уља
- 3 дцл сирћета
- 1 већа кашика соли
- 150 г шећера
- 1 мања кесица бибера (или количина по укусу)
- 2-3 ловорова листа
- 1 конзерванс (по избору)

Ловачка салата - припрема:

1. Припрема поврћа: Оперите све поврће темељно. Парадајз и паприке исеците на ситније комаде, док шаргарепу можете рендати или ситно исећи. Фефероне и бели лук ситно исецкајте, у зависности од ваших преференција.

2. Комбинација састојака: У великој посуди, помешајте парадајз, паприке, шаргарепу, фефероне и бели лук. Добро промешајте да се сви састојци сједине.

3. Додавање зачина: У посебној шерпи, помешајте уље, сирће, со, шећер, бибер и ловоров лист. Загријте на средњој ватри док се со и шећер не растворе.

4. Кување салате: Када се маринада загреје, прелијте је преко поврћа. Све добро промешајте и кувајте на лаганој ватри 30-40 минута, уз повремено мешање.

5. Завршни кораци: Када је салата готова, ставите је у чисте, претходно стерилисане тегле. Ако желите, додајте конзерванс према упутству. Затворите тегле и оставите их да се охладе.

Зашто одабрати ловачку салату?

Ова салата није само укусна; она је и визуелно привлачна, са живописним бојама паприке и парадајза. Брза је и једноставна за припрему, што је чини савршеним избором за све, чак и за оне који нису вешти у кухињи. Поред тога, ловачка салата може се послужити као прилог уз разна јела или као самостални оброк уз хлеб.

Узимајући у обзир све њене предности, ловачка салата је прави избор за сваку зимницу. Пробајте је и уверите се сами зашто је лепша и укуснија од ајвара и пинђура! Припремите ову салату и уживајте у њеним богатим укусима кроз целу зиму.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas