Тајна је само у савршеном односу путера и брашна.
Из бакине кухиње нам стиже рецепт за шекер паре, турски десерт који се топи у устима! Рецепт је једноставан, тајна је само у савршеном односу путера и брашна. Ово је онај сочни колач који памтимо из бакине кухиње, а уз додатак лимуна, цела кућа ће мирисати божанствено. Погледајте како да од само неколико јефтиних састојака направите прави спектакл!
Шекер паре - састојци:
једно цело јаје и једно беланце (жуманце оставите за премазивање)
100 грама путера
три до четири кашике шећера
један ванилин шећер
лимунова кора
пола прашка за пециво
две шоље брашна шоља од 200гр
за прелив: три пуне шоље шећера
три пуне шоље воде
цео лимун исечен на кругове шоља од 100 мл
Шекер паре - припрема:
Најпре помешати све суве састојке, додати једно цело јаје, једно беланце и путер и замесити фино, меко тесто. Мало теста обликовати у длану, притиснути и ређати у плех, премазати жуманцетом које сте оставили са стране, пећи на 200 степени Ц 25 минута.
Направите сируп од воде, шећера и лимуна и ванилин ћећера.
Прелити вруће колачице. Јако су укусни мирсни Оставите да упију бар 30 минута.