Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РУМ ТОРТА: Сочна, укусна, за све љубитеље ове ароме- идеална посластица (РЕЦЕПТ)

Предлог за слаткиш током предстојећих празника, ретки су они које остави равнодушним

1672755109_shutterstock_129616160-Rum-torta.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

КОРА:

3 јаја
3 кашике шећера
1 ванилин шећер
3 кашике брашна
1/2 кашичице прашка за пециво

КОРА У БОЈИ:
7 јаја
7 кашика шећера
7 кашика брашна
1/2 кашичице прашка за пециво
пар капи црвене колачарске боје
2 кашике какаа

ФИЛ:

250г шећера
250мл црног чаја
2 кашике џема (шипак, кајсија или слично)
70мл рума
90г путера

ГЛАЗУРА:
200г прах шећера
1 кашика сока од лимуна
3 кашике вреле воде
пар капи црвене колачарске боје

Прочитајте још: Увијача са сиром за почетнике: Једноставан и укусан рецепт

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: ЗДРАВЕ ПАЛАЧИНКЕ: Од само 2 састојка направите посластицу или цео доручак (РЕЦЕПТ)

ПРИПРЕМА

Кора: умутити беланца у чврст снег, потом додати жуманца, затим шећер и ванилин шећер, и на крају умешати брашно измешано са прашком за пециво. Смесу изручити у плех 37x25цм, постављен папиром за печење, и пећи у унапред загрејаној рерни на 180 степени 12-13 минута, пазећи да не потамни. Испечену кору охладити и сећи на два дела.
Кора у боји: пенасто умутити јаја и шећер, постом додати брашно измешано са прашком за пециво, и умешати шпатулом. Поделити на два дела: у први део додати пар капи црвене боје, а у други део додати какао и измешати. У исти плех (димензије 37x25цм постављен папиром за печење) изручити на једну страну розе, а на другу страну тамну смесу, овлаш поравнати како се не би много измешали, па пећи у унапред загрејаној рерни на 180 степени 15 минута. Испечену кору прохладити, па исећи на коцкице од 2цм.

За фил- прокувати шећер са водом, па додати кесицу црног чаја (или сипати ринфуз, па после процедити). Прелити чај преко коцкица шареног теста, додати џем, рум и путер и мешати, најбоље рукама, пазећи да се не направи хомогена смеса, већ да се види разлика у бојама.
Филовање: ставити половину теста, преко тога обликовати смесу за фил, па одозго ставити другу половину теста. Прекрити папиром за печење и ставити неку књигу или тацну, како би се слојеви спојили, а торта поравнала. Охладити.

За глазуру- измешати прах шећер, сок од лимуна и пар капи црвене боје, па додавати врелу воду док се не формира глатка смеса. Прелити преко охлађене торте. Оставити додатно у фрижидеру, најбоље да преноћи.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas