Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Спремите чоколадну торту без брашна: Спрема се брзо и волеће је сви сладокусци

Ако желите да направите укусну чоколадну торту, а нисте неки експерт у кухињи, погледајте овај једноставан рецепт...

1696590146_shutterstock_1537375148.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Било да је намењена за рођендан или било коју другу врсту забаве, ова торта ће одушевити све присутне. Поред свог укуса има кремасту текстуру која се топи у устима и укључује сва чула.

Састојци:

  • 340г маргарина
  • 340г шећера у праху
  • 160г црне чоколаде
  •  160г млевених ораха (по жељи)
  • 3 кашике какаа у праху
  •  10 јаја

Припрема:

Прво отопите маргарин, па додајте шећер у праху и добро промешајте.

80г чоколаде истопите на пари.

Издвојите пет беланаца, а жуманца помешајте са маргарином и шећером у које ћете након мешања додати и чоколаду. Након што добро промешате, додајте и 80г млевених ораха и пола кашике какаа у праху.

Од беланаца направите снег, па полако додајте у претходно добијену смесу уз константно мешање.

Рерну у међувремену ставите да се загреје на 180 степени. Добијену смесу ставите у калуп за торте (било ког облика) и ставите у рерну да се пече између 20 и 25 минута. Сада павите фил који се састоји од истих састојака, али се припрема на различит начин - кувањем.

Помешајте целих пет јаја са 170г шећера у праху и једном и по кашичицом какаа. На пари кувајте око 20 минута, док се смеса не згусне и не добије кремасту текстуру. Затим смеси додајте преосталу чоколаду да се истопи. Скините посуду са рингле и додајте у њу комадиће преосталог маргарина. Мешајте док се сви састојци потпуно не сједине. На крају додајте орахе.

Преко испечене коре прелијте добијену кремасту смесу (док је још у калупу) и ставите у фрижидер да се стврдне. Украсите по жељи.

Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas