Љубитељи доброг залогаја знају да је за припрему одређених посластица потребно више времена, труда и новца, али се та труд увек и те како исплати. Ова Наполеон торта је баш једна од тих.
Састојци:
За коре:
550 г брашна
300 г путера или маргарина
1 јаје
пола кашичице соли
1 кашика сирћета
180 мл ледене воде
За крем:
400 г млека
1 јаје
40 г скроба
200 г шећера
100 г путера
200 г кајмака
Припрема:
Смрзнути путер умочите у брашно, нарендајте на крупно ренде и рендајте док се не формирају мрвице. Све остало посебно измешати и сипати у изрендан маргарин. Брзо замесите тесто и ставите га у фрижидер на 1 сат.
Затим поделите тесто на 12 делова, пречника око 22 цм. Сваку кору танко разваљајте и пеците на 200° док не порумени.
Ставити млеко да прокува. Посебно помешајте шећер, скроб и јаје. У њих у танком млазу сипајте врело млеко, мешајући мутилицом. Вратите ову мешавину на ватру и кувајте док се не згусне. У врелу мешавину додајте путер и мешајте док не постане глатко. Пустите да се потпуно охлади. У охлађену крему додати шлаг. Измешати.
Филовати кора, фил, кора,фил све док се не потрши све. Одозго украсите по жељи.
(Glossy)