· · Коментари: 0
ЗИМНИЦА

ВАЉА МАЛО ЉУТОГ: Направите ПАПРИКЕ пуњене СИРОМ и припремите се за зиму! (РЕЦЕПТ)

Обогатите зимницу са паприкама са сиром, нећете се покајати.

1633338485_Depositphotos_149598038_XL.jpg
ФОТО: Депозит

Сви волимо паприке, а сир још више, па зашто не бисмо спојили ове две намирнинице у најбољу комбинацију зимнице. Обично се прави љута верзија, али може да се прави и блага верзија за оне са осетљивијим непцем.

Рецепт за паприке са сиром

Састојци:

  • 5 кг мале љуте паприке (обично узимају сомборке)
  • 2,5 кг сира (најбоље иде фета, али може и други)
  • 3-4 л уља

Поступак: 

Паприке оперите и извадите средину (немојте скроз испирати семенке, јер је боље да остане мало да би паприке биле љуће). Припремите тегле, тако што ћете их темељно опрати и осушити (поклопци морају да буду нови). 

Док се паприка суши, измрвите виљушком сир, тако да постане гладак.

Пуните паприке сиром и ређајте у теглу. На крају их прелијте уљем, да буде пуно, до врха (део уља ће паприке упити, тако да немојте да сипате уље на прст од врха). 

На дно шерпе ставите крпу и сипајте воду до пола, па пустите да прокључа и ставите тегле тако да се не додирују, како не би пукле. Такође, кључно је да вода не сме да упадне у теглу јер ће се паприке покварити. Оставите да се "кувају" 15-20 минута на 80 степени.

Тегле добро затворите и ушушкајте пешкирима или покривачима. Поклопац треба да улегне на средини, то је знак да су вам се паприке пастеризовале и зимница је спремна већ после недељу дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.