Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Време је да се кисели купус: Како да знате колико је соли довољно?

Ако ове године спремате зимницу, октобар је идеално време да киселите купус

1697631977_shutterstock_366448910.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Од њега се праве нека од омиљених српских јела, као што су сарме, подварак... Многе домаћице се у данашње време одлучују за куповни, јер мисле да је процес превише компликован и да кисели купус неће испасти како треба. Ако ове године први пут правите кисели купус, али и ако сте искусна домаћица можда не знате која је права мера соли која се сипа у воду и како се правилно прави расол. Како бисте добро укиселили купус у наставку текста прочитајте колико је соли иде на 10 л воде. 

Неко воли мало сланији кисели купус, а неко и не баш, али у коју год групу да спадате, постоји нека оптимална количина која се додаје. Па тако на 10 л воде иде 400 г соли.

Ако користите буде од 20 л онда дуплирајте и количину соли. Још једна ствар је битна, а то је и коју со употребљавате. Ако желите да кисели купус буде укусан, предлажемо вам да користите крупну морску со, која треба потпуно да се раствори у воду, пре него што се сипа у буре.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas