· · Коментари: 0

Четири ТРИКА која ће вам помоћи да брзо ољуштите КУВАНА ЈАЈА: Уштедите време и олакшајте себи посао

Љуштење куваних јаја обично траје дуже од самог кувања

1668094551_Foto-Shutterstock-jaja.jpg
Фото: Схуттерсток

Ретко ко зна како да успешно и без много труда скине љуску са куваних јаја, а да притом не направи рупе у беланцу. Доносимо вам 4 једноставна трика како да за доручак послужите кувана јаја идеалног облика, без „аматерских“ рупица на беланцету и комадиц́а љуске који нису успели да се одлепе.

Изаберите узгајана јаја

Домац́а јаја имају тврђу љуску, па се за кување препоручују јаја узгајана на фарми. Не морају да буду супер свежа, боље је да су стара неколико дана. Иако се верује да кувана јаја треба да буду собне температуре, како им љуска не би пуцала током кувања, кувари тврде да се могу користити и јаја директно из фрижидера.

Кувајте у кључалој води

Јаја треба нежно спустити у вец́ кључалу воду, а температуру мало смањити.

Прочитајте још: Невероватне намене ПАПИРА ЗА ПЕЧЕЊЕ: Користан је и ван кухиње

Подесите тајмер

Обавезно користите тајмер да не бисте прекували јаја – мерење почиње када јаја ставите у топлу воду. За меко кувана јаја са жуманцима и тврдим беланцима потребно је седам минута, а за тврдо кувана 10 минута.

Користите хладну воду

Након што су јаја скувана, треба их одмах пребацити у хладну воду. Најбоље је припремити посуду са хладном водом и ледом, па у њу ставити кувана јаја. Након три до четири минута, љуштење куваних јаја може да почне. Најбоље би било разбити их на врху и огулити под млазом млаке воде како би се љуске лакше одлепиле, пише Глорија.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.