· · Komentari: 0

Četiri TRIKA koja će vam pomoći da brzo oljuštite KUVANA JAJA: Uštedite vreme i olakšajte sebi posao

LJuštenje kuvanih jaja obično traje duže od samog kuvanja

1668094551_Foto-Shutterstock-jaja.jpg
Foto: Shutterstok

Retko ko zna kako da uspešno i bez mnogo truda skine ljusku sa kuvanih jaja, a da pritom ne napravi rupe u belancu. Donosimo vam 4 jednostavna trika kako da za doručak poslužite kuvana jaja idealnog oblika, bez „amaterskih“ rupica na belancetu i komadića ljuske koji nisu uspeli da se odlepe.

Izaberite uzgajana jaja

Domaća jaja imaju tvrđu ljusku, pa se za kuvanje preporučuju jaja uzgajana na farmi. Ne moraju da budu super sveža, bolje je da su stara nekoliko dana. Iako se veruje da kuvana jaja treba da budu sobne temperature, kako im ljuska ne bi pucala tokom kuvanja, kuvari tvrde da se mogu koristiti i jaja direktno iz frižidera.

Kuvajte u ključaloj vodi

Jaja treba nežno spustiti u već ključalu vodu, a temperaturu malo smanjiti.

Pročitajte još: Neverovatne namene PAPIRA ZA PEČENJE: Koristan je i van kuhinje

Podesite tajmer

Obavezno koristite tajmer da ne biste prekuvali jaja – merenje počinje kada jaja stavite u toplu vodu. Za meko kuvana jaja sa žumancima i tvrdim belancima potrebno je sedam minuta, a za tvrdo kuvana 10 minuta.

Koristite hladnu vodu

Nakon što su jaja skuvana, treba ih odmah prebaciti u hladnu vodu. Najbolje je pripremiti posudu sa hladnom vodom i ledom, pa u nju staviti kuvana jaja. Nakon tri do četiri minuta, ljuštenje kuvanih jaja može da počne. Najbolje bi bilo razbiti ih na vrhu i oguliti pod mlazom mlake vode kako bi se ljuske lakše odlepile, piše Glorija.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.