· · Коментари: 0

Чувајте БЕЛИ ЛУК на овај начин и продужите му рок трајања и до 6 месеци

Стручњаци за храну откривају тајну

1657731171_garlic-3419544_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy

Бели лук је намирница коју често користимо у кухињи. Понекад се деси да га купимо у већим количинама, управо због честе употребе, и након неког времена он може да се поквари. Како бисте избегли овај сценарио послушајте савете стручњака за храну.

Они откривају начин на који бели лук може издржати чак 6 месеци а да се не поквари. На тај начин ћете му продужити век трајања, а он ће бити свеж као првог дана када сте га купили.

Прочитајте још: Кад бака Јела спреми: Најсочнији колач са јабукама и шљивама који се топи у устима (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Када купујете бели лук у продавници то је заправо сушени бели лук. Он може трајати 5 до 6 месеци, уколико га будете складиштили на правилан начин. Љуска белог лука ће вам помоћи у томе, јер она сама чува његову унутрашњост, па уколико желите да лук што дуже траје, немојте је скидати.

Чувајте га у облику у ком сте га купили. Немојте одвајати ченове, јер на тај начин смањујете његов рок трајања. Уколико га ољуштите он ће се покварити за само неколико дана. 

Треба да стоји на сувом и хладном месту, далеко од влаге. Можете га држати и у фрижидеру, али водите рачуна да он буде у делу где је влага најмања. 

Можете га укиселити или замрзнути ако га имате у великим количинама, али то урадите пре него што омекша.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ

 

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.