Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Имамо решење за досадне КУНАДРЕ? То су лоптице које се појављују на одећи и чине да изгледа ОТРЦАНО

Ово се посебно односи на капуте и џемпере.

1617296005_fafa.png
Фото: Принтсцреен / YоуТубе / фиxитсамо
Oglas

Поред бријача за који знамо да помаже у оваквим ситуацијма, постоји још 6 једноставних решења:

Прочитајте још: Правилна НЕГА ТРЕПАВИЦА води до бамби погледа: Уље, чешаљ и чишћење

Прво што се прво деси када се олабаве делови одеће, створе се кунадре у тканини одеће. То је обично резултат сталног трљања које се може десити током прања или када се тканина дуго четка о другу површину.

1. Перите у кратком циклусу - и увек одвојено

Што је бржи циклус центрифуге, то је већа штета на одевном предмету, зато нека циклус прања буде кратак уз ограничено центрифугирање. Такође, држите осетљиву одећу - попут оне склоне оштећењу - одвојено и даље од чвршћих тканина које ће се трљати о мекши материјал.

2. Пажљиво одаберите детерџент за прање

Увек бирајте меке, течне врсте.

Прочитајте још: Трик који ће спасити ИСПУЦАЛЕ нокте: Узмите ПАСТУ у руке и трљајте (ВИДЕО)

3. Изврните ствари наопако

Препоручује се да осетљиву одећу окренете наопачке пре него што је одложите за прање. На овај начин, када се кунадре створе, она ће увек бити у унутрашњости одеће.

4. Перите ствари на руке

Такође, можете потпуно прескочити машину за прање веша и уместо тога покушајте да одећу оперете на руке - што ће бити најнежнији начин. 

Прочитајте још: Пет начина да убрзате ваш циклус и скратите "оне паклене дане"

5. Избегавајте сушилицу рубља

 Када је реч о сушењу омиљених хаљина и џемпера, избегавајте сушач и уместо тога се осушите на ваздуху. Топлота и трење могу проузроковати стварање кунадри.

6. Редовно четкајте одећу

Не, чак ни четком за косу или четкицом за зубе, већ ваљком за влакна или посебном четком за одећу. Они ће осигурати да се на вашој одећи не задрже лабаве тканине, што се претвара у кунадре.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas