Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Imamo rešenje za dosadne KUNADRE? To su loptice koje se pojavljuju na odeći i čine da izgleda OTRCANO

Ovo se posebno odnosi na kapute i džempere.

1617296005_fafa.png
Foto: Printscreen / YouTube / fixitsamo
Oglas

Pored brijača za koji znamo da pomaže u ovakvim situacijma, postoji još 6 jednostavnih rešenja:

Pročitajte još: Pravilna NEGA TREPAVICA vodi do bambi pogleda: Ulje, češalj i čišćenje

Prvo što se prvo desi kada se olabave delovi odeće, stvore se kunadre u tkanini odeće. To je obično rezultat stalnog trljanja koje se može desiti tokom pranja ili kada se tkanina dugo četka o drugu površinu.

1. Perite u kratkom ciklusu - i uvek odvojeno

Što je brži ciklus centrifuge, to je veća šteta na odevnom predmetu, zato neka ciklus pranja bude kratak uz ograničeno centrifugiranje. Takođe, držite osetljivu odeću - poput one sklone oštećenju - odvojeno i dalje od čvršćih tkanina koje će se trljati o mekši materijal.

2. Pažljivo odaberite deterdžent za pranje

Uvek birajte meke, tečne vrste.

Pročitajte još: Trik koji će spasiti ISPUCALE nokte: Uzmite PASTU u ruke i trljajte (VIDEO)

3. Izvrnite stvari naopako

Preporučuje se da osetljivu odeću okrenete naopačke pre nego što je odložite za pranje. Na ovaj način, kada se kunadre stvore, ona će uvek biti u unutrašnjosti odeće.

4. Perite stvari na ruke

Takođe, možete potpuno preskočiti mašinu za pranje veša i umesto toga pokušajte da odeću operete na ruke - što će biti najnežniji način. 

Pročitajte još: Pet načina da ubrzate vaš ciklus i skratite "one paklene dane"

5. Izbegavajte sušilicu rublja

 Kada je reč o sušenju omiljenih haljina i džempera, izbegavajte sušač i umesto toga se osušite na vazduhu. Toplota i trenje mogu prouzrokovati stvaranje kunadri.

6. Redovno četkajte odeću

Ne, čak ni četkom za kosu ili četkicom za zube, već valjkom za vlakna ili posebnom četkom za odeću. Oni će osigurati da se na vašoj odeći ne zadrže labave tkanine, što se pretvara u kunadre.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas