Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Имате МРАВЕ у кући? Како да их се решите уз неколико намирница

Тражите најбоље начине да се решите мрава и држите их даље од ваше кухиње?

1636288121_bf9e1574c2fba1fb0c04e3429fab0ba636d9da20.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Није тако лако решити се мрава, али постоји неколико кућних намирница које могу да помогну.

Постоји више од 12.000 врста мрава и могу да живе скоро свуда, осим на Исланду, Антарктику и другим областима са екстремним температурама. Ови мали инсекти формирају колоније или суперколоније и имају специфичне улоге, као што су краљице и радници. Њихова исхрана се састоји од лишћа, семена, житарица, воћа, поврћа, црва и још много тога.

Проблем је што они жваћу и дрво да би изградили гнездо, а ако се настане у дому, могу да изазову велику штету.

Прочитајте још: Суво грожђе у макаронама са сиром? Овај КОНТРОВЕРЗНИ РЕЦЕПТ, са скоро 4 милиона прегледа, ДИГАО ЈЕ ИНТЕРНЕТ НА НОГЕ! (ВИДЕО)

Али, како да се решимо мрава, а да их ипак не убијемо?

Пронађите извор

Већина врста мрава је безопасна, само се у дому сматрају неугодним штеточинама, пише Тхе Лист.

Најбољи начин да се решите мрава је да откријете шта их привлачи у вашој кући,  а затим да елиминишете узрок. За почетак, чувајте храну у херметички затвореним посудама и уверите се да су радна површина, ормарићи, столови и подови чисти.

Затим запечатите све пукотине, рупе и друге улазне тачке. Ако видите мраве у саксијама за цвеће, поспите мало талога од кафе по земљи. Такође можете да користите кору наранџе, лимуна, лимете или грејпфрута.

Прочитајте још: Знате ли како се правилно једе ПАРМЕЗАН? Италијани користе правило ТРИ КОРАКА

Ослободите се мрава без јаких хемикалија

Поспите цимет, кукурузно брашно или талог од кафе по поду и другим местима где се мрави гнезде. Етерично уље цимета има сличне ефекте.

Мириси цитруса ће одвратити мраве и спречити их да се врате у своја гнезда. Исто важи и за уље менте, еукалиптуса или чајевца. Било која од ових супстанци може да одбије инсекте без оштећења.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas