Динстано месо је сочно, укусно и топи се у устима.

Када се припремају на пример јунећи или свињски гулаш или паприкаш, месо упија укусе и мирисе и таква јела су прави ужитак. Код динстања меса потребно је само да будете стрпљиви, јер што се дуже динста биће боље и распадаће се.
Ево једног универзалног рецепта за месо, а остале састојке прилагодите.
Састојци:
око 700 г свињског меса
1 пуна кашика масти
вода
1 кашика сувог зачина
млевена црвена паприка
Припрема:
Месо исећи на коцке, ставити у дубљу шерпу, насути водом да прелије месо, додати маст и суви зачин.
Ставити месо да се крчка 2 до 3 сата на лаганој температури. Када почне да се распада пустити да испари сва вода и да се мало упржи.
На крају додајте мало млевене црвене паприке.
Месо послужити са омиљеним прилогом, свежим или печеним поврћем – кромпиром на пример.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ