· · Коментари: 0
САВЕТ

Која страна алуминијумске фолије је боља: Мат или сјајна?

Свако паковање фолије има сјајну и мат страну коју свако користи на различит начин.

1615465113_Depositphotos_73978521_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Теорија о употреби алуминијумске фолије у кухињи код свакога је другачија. Заговорници припремања хране на сјајној страни рећи ће да рефлектује више топлоте, па јело на крају има хрскавију корицу, док они који преферирају кување на мат страни сматрају како она боље проводи топлоту и ствара уједначену површину за печење.

Прочитајте још: Ово ће вам променити живот: Како правилно откинути фолију (ВИДЕО)

Истина је да алуминијумска фолија нема праву и криву страну и на који год начин је користите, уствари сте у праву.

Разлика у "финишу" ствар је производње, објашњавају стручњаци из америчких Реyнолдс Китцхенс који већ 70 година производе све што вам је икада требало у кухињи. Фолија се код производње "ваља" у слојевима. То је процес у ком се фолија помоћу топлине и затезања доводи до жељене дебљине.

Прочитајте још: Тресете СЛАНИК да би посолили храну: Не бламирајте се и погледајте како се ПРАВИЛНО користи (ВИДЕО)

Два слоја фолије обрађују се у исто време како не би дошло до пуцања. На местима где један слој фолије дотиче други настаје мат страна. А сјајна страна настаје на местима која нису у дотицају. Осим у кухињи, можете је употребљавати и у остаку дома на различите начине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.