· · Коментари: 0

Колико дуго можете да једете УСКРШЊА ЈАЈА? Ево како да их чувате у фрижидеру

Ускршња јаја би требало да поједемо у овом временском року

1650785737_8f99218932ebc552c8e1da70e239aa07929d8879.jpg
Фото: Пиxабаy

Од данашњег дана, дана Ускрса, крећемо да, према традицији, једемо ускршња јаја до уторка. Међутим, вероватно ће вам остати још нека количина и након дана празновања, па се поставља питања до када кувана јаја могу да стоје и безбедно се поједу?

Колико дуго кувана јаја могу да се једу?

Као и код сирових јаја, тврдо кувана јаја трају најдуже у фрижидеру. Остац́е укусна око недељу дана од кувања, када се правилно чувају. Огуљена јаја треба да се једу истог дана.

Прочитајте још: Како су различити облици ПАСТЕ добили своје ИМЕ? Најпознатија врста добила је назив по КАНАПУ! (ФОТО)

Како чувати кувана јаја у фрижидеру?

Оставите тврдо кувана јаја на собној температури (око 10-15 минута), а затим их ставите у фрижидер. Ако ставите врућа јаја, одмах након кувања у фрижидер, неће да имају довољно ваздуха који циркулише око њих. То би могло да загреје оближњу храну у фрижидеру и да доведе до кварења других ствари.

Кувана јаја на собној температури

На собој температури не би требало да их држите дуже од два сата. То је зато што је то температурни опсег где опасне бактерије најбрже расту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.