· · Коментари: 0
ФЛЕКЕ

Нека СИРЋЕ буде најбољи пријатељ у КУХИЊИ, јер може да скида флеке и очисти СЛЕДЕЋЕ СТВАРИ

Ако се роштиљ и шерпа не оперу одмах остаје тврдокорна масноћа која се не може скинути куповним детерџентима.

Depositphotos_297279542_xl-2015.jpg
Роштиљ да не остане мастан Фото: Депозитфото

Ако се догоди да вам загоди шерпа, на дно сипајте три прста воде, па у њој растворите мало прашка за пециво. После 15 минута шерпу уобичајено оперите. Уколико је дно много загорело ставите и мало детерџента, затим добро истрљајте жицом за рибање посуђа.

Прочитајте још: МЕСО мора да се одмори, а МАЈОНЕЗ треба да се умори

Постоји и други начин. У загорелу шерпу сипајте две шољице воде, затим и три кашике сирћета, па ставите на шпорет. Када вода прокључа, склоните шерпу са рингле и ставите соду бикарбону. Након пет минута проспите течност и дно орибајте грубом страном сунђера. Уколико на дну и даље има наслага, додајте још мало соде бикарбоне, па загорели слој орибајте жицом за судове.

Орах за ламинат Фото: Депозитфото
Сода бикарбона може да "опере" загорелу шерпу.

Роштиљање је право задовољство у ово доба године, али после укусног оброка треба добро очисити решетке на којима сте пекли месо. Као средство за уклањање масноће и прљавштине са роштиља можете да користите сирће.

Сирће је најбољи природни детерџент.

У боцу са распршивачем сипајте две чаше сирћета и исто толико воде. Испрскајте решетке роштиља са обе стране док их добро не натопите и оставите да се суше најмање 10 минута. У међувремену пролијте остатак течности из боце и напуните је само сирћетом. Испрскајте алуминијумску фолију, а затим њоме истрљајте унутрашњост роштиља. После тога није потребно испирање.

Прочитајте још: Редовно бришите НАОЧАРЕ, перите завесу за туш, баците СУНЂЕР за судове, а ПИВОМ уклоните флеке

Уколико сте изгребали ламинат док сте премештали ствари у кући, не брините се, јер је оштећења могуће лако уклонити. И то помоћу језгра ораха. Све што треба да урадите је да орахом добро истрљате огреботине или светле мрље на поду. Ламинат ће упити уље језгровитог воћа и оштећења неће бити видљива.
Овај трик помаже да успешно уклоните и дубље огреботине, не само оне мале и плитке. На исти начин пробајте да се решите оштећења на намештају, орману, столовима, столицама...

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.