Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ово смо цео живот радили погрешно: Ево како се правилно кува тестенина (ВИДЕО)

Брз и једноставан трик који ће вас одушевити

1630915938_aaaa.jpg
Фото: Тик Ток/ енсеемедиа
Oglas

Шпагете су свима омиљено јело, а већина нас мисли да правилно спрема тестенину. Ипак, на Тик Току, отркивено је како се правилно припрема тестенина по италијанским саветима. 

Прочитајте још: Уз помоћ соли оперите загорели тигањ

- Напуните велик лонац воде и ставите га на јаку ватру. Свакако употребите довољно велики лонац у коме има довољно простора да се тестенина добро скува. Такође ставите пуно воде – препоручујемо 1 л воде на сваких 100 г тестенине.

- Када вода проври, додајте со. Препоручујемо 7 г по литри воде. Након што се со отопи и вода заиста кипи, убаците тестенину и прва два минута често мешајте, а након тога до краја кувања промешајте повремено. Поштујте време припреме наведено на паковању. Пре него што оцедите тестенину, пробајте да ли је скувана према вашем укусу.

@енсеемедиа телл тхе трутх yоу дидн’т кноw абоут тхис😂 #фyп #форyоу #нормалпеопле #лифехацкс ♬ Ниагара Стреет - Енсее

- Кување тестенине довршите у тигању са сосом како би тестенина наставила да упија све ароме соса до краја припреме.

- Ако је тестенина „ал денте“, требало би да осетите мали отпор када је загризете. У средини би такође требало да буде танка бела нит. Ако више волите мекшу тестенину, кувајте је још 1–2 минута.

Постоји још један трик, када је у питању цеђење тестенине. 

- Данас сам сазнала да бих требала да ставим цедиљку у лонац како бих сачувала своја леђа. Да ли сам једина која то није знала? - упитала је девојка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas