· · Komentari: 0
SAVETI

Ovo smo ceo život radili pogrešno: Evo kako se pravilno kuva testenina (VIDEO)

Brz i jednostavan trik koji će vas oduševiti

1630915938_aaaa.jpg
Foto: Tik Tok/ enseemedia

Špagete su svima omiljeno jelo, a većina nas misli da pravilno sprema testeninu. Ipak, na Tik Toku, otrkiveno je kako se pravilno priprema testenina po italijanskim savetima. 

Pročitajte još: Uz pomoć soli operite zagoreli tiganj

- Napunite velik lonac vode i stavite ga na jaku vatru. Svakako upotrebite dovoljno veliki lonac u kome ima dovoljno prostora da se testenina dobro skuva. Takođe stavite puno vode – preporučujemo 1 l vode na svakih 100 g testenine.

- Kada voda provri, dodajte so. Preporučujemo 7 g po litri vode. Nakon što se so otopi i voda zaista kipi, ubacite testeninu i prva dva minuta često mešajte, a nakon toga do kraja kuvanja promešajte povremeno. Poštujte vreme pripreme navedeno na pakovanju. Pre nego što ocedite testeninu, probajte da li je skuvana prema vašem ukusu.

@enseemedia tell the truth you didn’t know about this😂 #fyp #foryou #normalpeople #lifehacks ♬ Niagara Street - Ensee

- Kuvanje testenine dovršite u tiganju sa sosom kako bi testenina nastavila da upija sve arome sosa do kraja pripreme.

- Ako je testenina „al dente“, trebalo bi da osetite mali otpor kada je zagrizete. U sredini bi takođe trebalo da bude tanka bela nit. Ako više volite mekšu testeninu, kuvajte je još 1–2 minuta.

Postoji još jedan trik, kada je u pitanju ceđenje testenine. 

- Danas sam saznala da bih trebala da stavim cediljku u lonac kako bih sačuvala svoja leđa. Da li sam jedina koja to nije znala? - upitala je devojka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.